(Last Updated On: September 22, 2018)

Marius Vintilă continuă seria sfaturilor după ce a ajuns la o vârstă mai înțeleaptă, după cum spune.

Pe Facebook, Marius Vintila a scris: „Cînd aveam trei ani, la scurtă vreme după ce ai mei terminaseră de zugrăvit, am prins rujul mamei și am desenat pe unul din ditai pereții imaculați ai sufrageriei, un puișor format din cap, trup și picioare. A fost una dintre puținele ocazii cînd mama și-a pierdut capul și m-a caftit, efectiv, cu palma pe trup, de nu am mai putut să stau nici în picioare.

Marius Vintila: „Cînd aveam trei ani, la scurtă vreme după ce ai mei terminaseră de zugrăvit, am prins rujul mamei și am desenat pe unul din ditai pereții imaculați ai sufrageriei, un puișor format din cap, trup și picioare. A fost una dintre puținele ocazii cînd mama și-a pierdut capul și m-a caftit, efectiv, cu palma pe trup, de nu am mai putut să stau nici în picioare.  În imagine aveți  ...” 1

În imagine aveți Crucea Benghii, un monument istoric din Șchei, uitat de primărie în febra construirii de giratorii, pe care un dobitoc care nu știa ce să facă cu un spray, l-a mîzgălit.

Sfatul Practic nr. 9 se adresează unui specimen excesiv reprezentat la nivel vizual, și după cum ne dăm seama ușor, tot din imagini, subreprezentat la nivel mintal: grafferul cocalar.

Departe de a fi un Banksy sau Basquiat wannabe (probabil nici nu a auzit de ei), grafferul cocalar procedează ca omul a cărui singură avere e un ciocan. Toate obiectele din jur i se par cuie. Bă graffăre, diferența dintre un gard de beton gri și o cruce de 140 de ani este…

De fapt, ce rost are? Dacă din întîmplare ar citi textul ăsta m-ar întreba dacă mi-am tras cruce.”