(Last Updated On: September 12, 2018)

Traficul în marile orașe ale României s-a blocat dimineața odată cu începerea școlii. Primăria Cluj încearcă o soluție. Reducerea mașinilor personale prin introducerea de autobuze școlare pentru elevi. Sunt acceptați părinții însoțitori iar în fiecare autobuz este un polițist local.

A fost prima dimineaţă în care autobuzele au ieşit pe trasee, iar primii copii nu au întârziat să apară.

(Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 1 (Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 2

Părinţii au fost cei mai fericiţi, nu mai sunt nevoiţi să stea zeci de minute blocaţi pe şosele, potrivit Observator Tv.

În fiecare dintre cele cinci autobuze şcolare, care de azi dimineaţă şi-au început activitatea, sunt un poliţist local şi un reprezentant al companiei de transport.

(Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 3 (Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 4

Deocamdată, programul este destinat doar copiilor din clasele 0 şi până în a IV de la două licee din centrul oraşului. Dar aceştia au fraţi în clase mai mari, şi ei pot merge cu aceleaşi autobuze.

Toate informaţiile adunate de la părinţi vor contribui pentru îmbunătăţirea proiectului. Autorităţile locale vor, ca în timp, să mărească numărul de şcoli, dar şi autobuze implicate în acest proiect.

Primarul Emil Boc: „Elevii clujeni au început să meargă la școală cu autobuzele școlare dedicate!
Astăzi a demarat proiectul-pilot “Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare”, dedicat copiilor din clasele 0 – IV. Primăria Cluj-Napoca, în urma inițiativei depusă online și votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

(Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 5 (Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 6 (Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 7 (Foto) Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui și la tine în localitate? 8

Astfel, elevii beneficiază de autobuze școlare în care nu circulă altcineva în afara copiilor și a însoțitorilor, dacă este cazul. De asemenea, în fiecare autobuz școlar este prezent un polițist local, pentru a asigura transportul elevilor la școală și către casă în cele mai sigure condiții.