(Last Updated On: September 19, 2018)

Andreea Esca a fost decorată de către ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone.

Jurnalista a afirmat că medalia reprezintă o încurajare pentru continuarea carierei. ‘Această decoraţie nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. Deci, nu este o medalie care este atribuită la sfârşit de carieră’, a precizat prezentatoarea TV.

Dragoș Bucurenci: „Am fost foarte mândru astăzi de Andreea Esca, care a rostit un discurs într-o franceză impecabilă cu ocazia decernării titlului de Cavaler al Ordinului Național al Meritului din partea Republicii Franceze. Singurul regret este legat de faptul că statul român nu s-a gândit să ...” 1

Andreea Esca a fost lăudată pentru această performanță și de Dragoș Bucurenci. Acesta a scris pe Facebook: „Am fost foarte mândru astăzi de Andreea Esca, care a rostit un discurs într-o franceză impecabilă cu ocazia decernării titlului de Cavaler al Ordinului Național al Meritului din partea Republicii Franceze. Este o distincție pe deplin meritată pentru o carieră absolut extraordinară.

Singurul regret este legat de faptul că statul român nu s-a gândit să-i acorde o distincție similară pentru meritul de a promova în Franța imaginea unei Românii inteligente, culte și francofone, amintind de elitele noastre interbelice. Am revăzut-o în reportajul pe care France 2 i l-a dedicat acum patru ani și m-am simțit mândru că sunt reprezentat de români ca Andreea.

„Vous devez rester classique, le classique est toujours à la mode”, a sfătuit-o cândva un realizator francez de televiziune. Ce privilegiu să avem în peisajul media românesc oameni care întruchipează acest îndemn plin de înțelepciune.

Felicitări, Andreea ! Felicitări, Alexandre ! Elle nous a tous rendus très fiers!”