(Last Updated On: September 19, 2018)

Gabriela Firea a declarat la Romania TV că a propus ca Viorica Dăncilă să devină președintele PSD interimar după ce Liviu Dragnea își va da demisia. „Eu nu am judecat niciodată oamenii după județul în care s-au născut. Nu voi pune etichete geografice. Așa cum am urmărit o în activitate, Viorica Dăncilă este un bun român, dorește continuarea guvernării. Nu pot să spun ce va zice. Va pune mai presus de orice prietenie cu Dragnea țara, românii.

Propunerea este prezentă și în scrisoarea dată astăzi publicității.

Cine va conduce PSD. Gabriela Firea propune înlocuitor după demisia lui Liviu Dragnea 1

1. Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

2. Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieții interne de partid și asigurarea funcționării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Național, Comitet Executiv, Consiliul Național, Departamente etc.).

3. Menținerea coaliției PSD-ALDE, singura garanție a continuării programului de guvernare. Negocierea susținerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorități naționale, parlamentari independenți.