(Last Updated On: September 21, 2018)

România va fi lovită de un val de frig săptămâna viitoare, temperaturile ajungând în anumite zone chiar și până la minus 12 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor de la Severe Weather Europe, în Europa, vremea se schimbă radical sîmbătă, 22 septembrie, când frontul de aer rece asociat unui ciclon ce traversează Marea Nordului și Danemarca este împins peste Europa Centrală și spre peninsula Balcanică, informează observator.tv.

Ciclon rece. Minus 12 grade în România săptămâna viitoare. Anunţul meteorologilor Severe Weather Europe 1

Luni, temperaturile mici, în jurul valorii de 0 grade Celsius își vor face simțite prezența în partea de vest a României, odată cu înaintarea valului de aer rece dinspre nordul continentului spre est și sud-est.

Ciclonul de aer rece ce se fomează la începutul săptămânii se răspândește în aproape toată Europa, dar mai ales în Europa Centrală și de Est, în Peninsula Balcanică.

Potrivit specialiștilor Severe Weather Europe, în România temperaturile vor scădea în primele ore ale zilei până la minus 12 grade și chiar mai mult în vestul țării, în timp ce în centru și sud vor fi temperaturi între – 4 și – 6 grade Celsius.

Valul de frig se va accentua puternic joi, 27 septembrie, temperaturile ajungând să fie negative în aproape toată țara.

Astfel, la primele ore ale dimineții, temperaturile vor fi negative, ajungând chiar și la minus 12 până la minus 16 grade în centrul, sudul și estul țării.