(Last Updated On: September 12, 2018)

Jurnalistul Bogdan Ocnaru povestește pe Facebook cum a decurs botezul fiicei sale, acum un an.

Bogdan Ocnaru:„La botezu’ fiica-mii, noi ne-am dus ca niste floricele.
Fara tzoale festive si fara mai stiu eu ce detalii pregatite din timp. Am zis ca e ceva simplu si la cat de obositi eram, n-avea sens sa ne incarcam capul cu prostii. Am plecat din Bucuresti si am luat dupa noi cativa prieteni buni. Am stiut sigur ca trebuie sa petrecem 3 zile 3 nopti (au fost doar 2).

 Bogdan Ocnaru:„La botezu’ fiica-mii, noi ne-am dus ca niste floricele. Fara tzoale festive si fara mai stiu eu ce detalii pregatite din timp.... Pe la 9-10, cu vreo doua ore inainte sa mergem la biserica, ne-am adus aminte ca n-am luat lumanare si alte cateva lucruri esentiale. Eu si...” 1

Eh, si dupa ce am ajuns, Pizdisu’ a stat mai mult in grija soacra-mii (cea mai soacra, am zis – si nu spun pentru ca poate citeste 😜) si noi am ocupat de enterteimentu’ invitatilor.

Strategic, Botezul in sine l-am programat a doua zi. Asta a insemnat ca in seara dinainte, s-a mai facut un chef, ca o repetitie. A iesit perfect! Treaba e ca, in ziua cea mare, pe la 9-10, cu vreo doua ore inainte sa mergem la biserica, ne-am adus aminte ca n-am luat lumanare si alte cateva lucruri esentiale. Eu si Ivona eram ok cu asta, am zis ca merg eu la cumparaturi la o florarie si gasesc ceva. Nasa Irinozaurului era stresata grav.

– Ocnaru, esti nebun?! Nu avem lumanare, cum mergem la biserica!!
– Linisteste-te! Acum ma duc sa iau!
– Unde iei tu acum? Inseamna ca nu stii, aia se face inainte, se comanda!
– Ba! Calm! Hai cu mine!

Si cu nasa de mana, am luat la rand cele doua florarii din oraselul de langa locul nostru de cazare si chef. Bineintels, a avut dreptate. Floraresele mi-au spus ca va fi gata lumanarea peste 3 zile.

– Ba! V-am spus ca o cumparam noi! Ca asa se face! Nu ne-ati lasat!
– O sa gasim ceva! Sa ne calmam!
– Bai, nu esti intreg la cap! Cum mergem fara lumanare la botez?!
– Luam una de la popa. Simpla!
– Da, esti nebun!

Si am avut marea idee sa il sun pe patronul conacului la care stateam. Omul, dupa ce a facut haz de situatie, la fel de calm ca mine, mi-a spus sa cumpar o lumanare “blank” si niste flori. Doamnele de la restaurant se vor ocupa de ea. A fost nevoie de un alt telefon, pile si interventii, ca floraresele sa-mi vanda lumanarea goala. Ca alea, cica, nu se vand asa. Te doare capul. A durut-o pe nasa, de fapt! 😁

Am lasat-o sa mai fiarba vreo 5 minute, apoi i-am spus ca problema e rezolvata. A continuat sa ma balacareasca tot drumul inapoi.

Da, doamnele alea de la Maldar au fost senzationale. In juma’ de ora au decorat lumanarea.

Normal, Botezul a fost un succes. Am vrut sa ma iau de popa, o tinea pe fii-mea la orizontala. Deloc nu-i placea asta. Si mai bine ma luam eu de el, ca daca o lasam Mama Bionica, il sfasia. Stragea din dinti si gesticula langa mine cand il vedea pe ala c-o plimba si o tine cu capul jos. Ca un leu in lanturi facea, frate!

Momentul a fost scurt, dupa lingurinta de vin, Pizdisu’ a dormit vreo 5 ore. Acelasi popa, un tip de treaba, a venit sa ne certe pe noi ca nu suntem casatoriti.
Familia traditionala! Biserica! Referendum, mai nou! Aceleasi chestii!

Eh! Nu merg la vot!
Sigur, fii-mea n-o sa-si aminteasca nimic de la Botez, a fost doar un pretext pentru mine si pentru maica-sa sa iesim si sa ne odihnit vreo 3 zile.

Azi se implineste fix un an de atunci.

PS. As fi pus si alte poze, dar n-am! Nu am luat fotograf. Dar pentru ca tot a fost acolo, si am gasit si aparat, un prieten s-a oferit sa ne faca si cateva poze. Nu mi le-a dat nici pana acum! Poate citeste! 🙃”