(Last Updated On: September 18, 2018)

Prezentatoarea știrilor de la ProTv, Andreea Esca a fost decorată de către ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone.

‘Sunteţi un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi de asemenea faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apară vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului’, a spus ambasadoarea Franţei, citată de dcnews.ro.

Andreea Esca, decorată de Franța cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler 1

Jurnalista a afirmat că medalia reprezintă o încurajare pentru continuarea carierei. ‘Această decoraţie nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. Deci, nu este o medalie care este atribuită la sfârşit de carieră’, a precizat prezentatoarea TV.

La evenimentul care a avut loc la Ambasada Franţei a fost prezentă familia Andreei Esca, dar şi Mircea şi Mihaela Geoană, George şi Cristiana Copos, Amalia Năstase, Gabriela Szabo, Nicolai Tand.