(Last Updated On: September 13, 2018)

După jandarmii violenți care au gazat copii, femei și bătrâni, un polițist local și-a arătat și el latura violentă. A lovit un copil pe care-l pusese în cătușe.

Primăria Sectorului 3 a făcut o solicitare către comisia de disciplină din cadrul poliţiei locale şi cere măsuri. Băiatul a fost prins că pescuia într-un lac din zonă, împreună cu fratele său mai mare. Cei doi au fost duși apoi şi la secţie, iar mama lor a fost amendată cu 500 de lei, potrivit Stirile Pro Tv.

REACȚIE Ce a povestit polițistul local acuzat că a lovit un copil. Copil bătut: “A venit un poliţist şi m-a luat pe la spate şi m-a legat, apoi m-a dus jos şi unul dintre ei mi-a dat mare pumn la ficat. Am căzut, nu mai puteam să respir. Le-am zis să ...” 1

De cealaltă parte, polițistul acuzat că l-a lovit spune că nici vorbă de așa ceva și că doar ”s-a făcut puțin” spre el.

Cei doi fraţi de 15 respectiv 18 ani au fost prinşi în timp ce pescuiau în lacul IOR. Pentru că acest lucru este interzis, poliţiştii locali l-au tratat pe cel mai mic dintre ei ca pe un infractor periculos: i-au pus cătuşe şi l-au legat de un coş de gunoi. Mai grav decât atât, unul dintre bărbaţii în uniformă i-a aplicat o corecţie fizică.

Copil bătut: “A venit un poliţist şi m-a luat pe la spate şi m-a legat, apoi m-a dus jos şi unul dintre ei mi-a dat mare pumn la ficat. Am căzut, nu mai puteam să respir. Le-am zis să îmi dea apă că nu mai puteam să respir şi mi-au zis lasa că nu mori până la secţie.”

Fratele victimei: “Pe urmă ne-au dus la secţia 12, ne-au ţinut tot legaţi, ne-au scuipat, ne-au înjurat, ne-au luat la mişto.”

Povestea celor doi este una aparte. Au mers la pescuit tocmai pentru aşa au reuşit să supravieţuiască de când s-au născut într-un bordei din Delta Văcăreşti. Fac parte dintr-o familie sărmană cu 9 copii.

Tatăl victimei: “Putea să îi dea o amendă, să îi facă dosar, orice, dar nu să-l lovească. Plângea, îl durea ficatul, e un copil mic, crud.”

APADOR-CH: “Conform Codului Penal, este vorba despre o infracţiune, este purtare abuzivă din partea poliţiştilor. Este evident că a avut loc o agresiune şi fapta este cu atât mai gravă cu cât este vorba despre un copil.”

Reprezentanţii Poliţiei Locale din Sectorul 3 nu au vrut să explice ce s-a întâmplat pe aleea din Parcul IOR. Au trimis un singur punct de vedere printr-un comunicat de presă dat de Primăria Sectorului 3. Spun că dezaprobă ferm acele acte de violenţă şi că vor lua măsuri.

Robert Negoiță, primar sectorul 3: “Am stat de vorbă cu cei de la poliţia locală, inclusiv cu colegul meu care a fost filmat şi s-ar înţelege din filmare că ar fi lovit acel tânăr. El mi-a spus privindu-mă în ochi că nu l-a lovit, ci s-a făcut puţin spre el.”

Părinţii băiatul agresat vor să facă plângere penală la parchet.