(Last Updated On: September 11, 2018)

Tractoarele românești IRUM Reghin revin pe piață în această toamnă, la 15 ani de al dispariția producției. IRUM Reghin va lansa în această toamnă primul tractor 100% românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii.

“Am hotărât să intrăm pe zona agricolă, mai precis am hotărât să apărem pe piaţă cu un tractor agricol. Dacă lumea ne percepea ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, la această oră, după 9 ani (de la începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, n.r.) deja lumea ne percepe în aceeaşi măsură ca şi producător de utilaje agricole.

(Foto) După 15 ani, tractorul românesc reînvie! Când vor fi lansate noile modele. „Primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară" 1 (Foto) După 15 ani, tractorul românesc reînvie! Când vor fi lansate noile modele. „Primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară" 2

Şi pentru că avem un ceas aniversar, anul Centenarului, urmează să lansăm în toamna acestui an primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară”, a afirmat Mircea Oltean, directorul general al companiei, citat de b1.ro

Seria zero a tractoarelor româneşti a depăşit deja faza de testare, iar IRUM va produce în primă fază tractoare cu gamă de putere cuprinsă între 85 şi 105 cai putere. Noul tractor va fi promovat sub sloganul “Tractoare româneşti”, în care peste 80% dintre componente sunt produse în România.

Conducerea IRUM Reghin a precizat că acestea nu vor fi tractoare low cost, deoarece vor fi utilaje performante la nivel mondial.

(Foto) După 15 ani, tractorul românesc reînvie! Când vor fi lansate noile modele. „Primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară" 3 (Foto) După 15 ani, tractorul românesc reînvie! Când vor fi lansate noile modele. „Primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară" 4

“Există anumite elemente punctuale în care este mai bine să intri în colaborare cu un producător tradiţional decât să inventezi tu roata, de exemplu Perkis, care de peste 80 de ani se ocupă de motoare.

Vorbim de un tractor românesc, de o concepţie românească, dar sunt anumite componente pe care am găsit colaboratori externi, ca să scoatem un produs competitiv pe piaţa mondială. (…)

O fabrică integrată cum este IRUM – cu turnătorie, forjă, prelucrări mecanice, sudură, confecţii metalice, montaj – în Occident nu prea găseşti. În general sunt firme care au un produs şi apelează la colaboratori, noi facem un pic de excepţie de la regulă, deocamdată, funcţionând astfel.

(Foto) După 15 ani, tractorul românesc reînvie! Când vor fi lansate noile modele. „Primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară" 5

Dar este foarte greu să controlezi atâtea zone şi atunci sunt parteneri implicaţi”, a precizat Mircea Oltean.

Tractorul românesc produs de IRUM Reghin va fi prezentat oficial la cel mai mare eveniment agricol din Romania, INDAGRA, în perioada 31-octombrie – 4 noiembrie.