(Last Updated On: August 10, 2018)

România a ieșit din nou în stradă. La București, Cluj, Brașov, Iași, Sibiu, Oradea. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre mitingul din Piaţa Victoriei, transmiţând un mesaj către protestatarii paşnici, să se delimiteze de grupurile de provocatori, “nişte inşi solizi, tineri, nişte cefe groase”, persoane venite “să se bată”. Jurnalistul a apreciat că, mai ales la căderea întrunericului, aceşti provocatori pot deveni şi mai agresivi.

Corupția ucide Sunt oameni care au venit de la mii de kilometri pentru un ideal. Din toate colțurile țării, românii au venit să-i susțină.

(Video) Proteste la București, Cluj,  Brașov, Iași, Sibiu, Oradea. C. T. Popescu: Protestatarii paşnici să se delimiteze de provocatori, nişte inşi solizi, cu cefe groase. Pe întuneric, ei pot fi şi mai agresivi 1 (Video) Proteste la București, Cluj,  Brașov, Iași, Sibiu, Oradea. C. T. Popescu: Protestatarii paşnici să se delimiteze de provocatori, nişte inşi solizi, cu cefe groase. Pe întuneric, ei pot fi şi mai agresivi 2

Haideți și voi, împreună, uniți, putem face multe, putem schimba totul!

Video Cluj:

Video Brasov:

Jurnalistul ristian Tudor Popescu, citat de Digi24: „Este un protest neorganizat să-i spunem spontan şi asta e şi bine, şi rău.

E bine prin contrast cu masele de manevra aduse cu şefi de plutoane în autocare de PSD – ALDE, şi rău pentru că nu există control, este o masă eterogenă de oameni care nu au un program comun ideologic, nu au lucruri pe care să le susţină la unison cum s-a întâmplat la demonstraţiile contra OUG 13 de exemplu.

În astfel de adunări există şi nişte inşi ca aceia care au încercat să pătrundă în forţă şi care-i provoacă constant pe jandarmi, probabil că odată cu căderea întunericului, astfel de acţiuni ale grupurilor de indivizi se vor intensifica, nu sunt prea mulţi jandarmi.

Nu e niciun fel de justificare pentru încercarea de a pătrunde în incinta Guvernului. Asta făceau în februarie 1990 şi septembrie 1991, prin violenţă, minerii. Nu acesta poate fi obiectivul mitingului, să se ia cu asalt clădirea guvernului.

Important este mesajul pe care aceste câteva zeci de mii de oameni îl transmit guvernanţilor, coaliţiei de la guvernare şi mai ales milioanelor de români care nu sunt în Piaţa Victoriei.

Cred că ar trebui să fie o primă grijă a manifestanţilor paşnici şi oneşti să se delimiteze de acele grupuri de provocatori, sunt nişte inşi solizi, tineri, nişte cefe groase, care în mod evident nu au nicio legătură cu revendicări, independenţa justiţiei, cu starea economică a românilor, au venit acolo să se bată cu jandarmii.

Cred că e foarte important să se delimiteze de aceştia, să facă un pas în spate şi să-i lase descoperiţi, cu atât mai mult când va cădea întunericul, crezându-se la mai adăpost mai acoperiţi, astfel de persoane pot deveni agresive. Pot fi inşi care vin pur şi simpu pentru aşa ceva, vin să se bată, pot fi şi persoane trimise cu un anumit scop, pentru a compromite acest miting, având în vedere intensa campanie de propagandă, în legătură cu violenţele care s-ar produce, prin încercarea de a înlătura guvernul prin violenţă – ăsta a fost calul de bătaie al propagandei.

Important e ca ceilalţi manifestanti să nu se ralieze unor astfel de grupuri.
Sper ca la sfârşit să rezulte un mesaj al mitingului pentru toţi românii, deocamdată lucrurile nu arată foarte bine din acest punct de vedere.

E o manifestaţie destul de confuză, e un eşec că nu s-a reuşit să se creeze o structură de organizare pentru acest miting”

Video București

Revenim cu detalii!