(Last Updated On: August 9, 2018)

Primii români care au venit în mod organziat în țară pentru mitingul de vineri au fost așteptați la vama Borș de zeci de persoane.

Orădenii, unii cu pancarte sau cu tricouri cu #rezist sau #FărăPenali, i-au așteptat în vama Borș pe românii din Diaspora și i-au aplaudat. La rândul lor, șoferii claxonau atunci când treceau pe lângă ei, informează digi24.ro.

(VIDEO) Prima coloană de mașini cu români veniți pentru mitingul din 10 august a fost întâmpinată la Vama Borș 1

De asemenea, unii dintre românii veniți pentru protestul din 10 august, de la București, au oprit și au stat de vorbă cu cei care îi așteptau.

„Vrem o țară ca afară, democrație reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest pașnic, nu venim cu violențe. Ați văzut că ne-au verificat. Nu suntem organizații paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem să ridicăm țara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat un român venit din Marea Britanie.

Vezi video aici:

Cu două zile înainte de mitingul diasporei, nimeni nu-şi asumă protestul de vineri, din faţa Guvernului. Mai mulţi reprezentanţi ai românilor care trăiesc în afară au stat azi faţă în faţă cu angajaţii Primăriei Capitalei, dar la final nu s-a semnat niciun protocol. Ceea ce înseamnă că fiecare participant la miting este responsabil de acţiunile sale.