(Last Updated On: August 11, 2018)

Doi jandarmi bătuți de huligani au fost apărațio de protestatari. Drept răsplată, jandarmii au bătut oamenii cu mîinile ridicate.

Mihai Daniel Frumuselu: „Impresionant: un jandarm rănit e protejat tot de către protestatari, după ce a fost abandonat de către ceilalți jandarmi, în Piața Victoriei din București”.
Vezi aici Video:

Adriana Dutulescu Foarte tare ce au facut protestatarii care au facut scut în jurul jandarmeritei bătute de huliganii din galerii, foarte tare omul ala care a luat-o în brate sa ii protejeze trupul de lovituri. Cine i-a chemat pe cei din galerii sa dea foc la piata în seara asta si sa fie batuti si gazati 400 de oameni, se va întâlni într-o zi cu Karma. Karma nu uita si nu iartă.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a comentat la Digi24 situaţiile de violenţă extremă din Piaţa Victoriei. Chelsnoiu a spus că au fost oameni care s-au infiltrat şi care ar fi trebuit depistaţi de jandarmii în civil.

Întrebat de ce nu s-au întors jandarmii să îşi ajute colegii care erau bătuţi cu bestialitate de un grup de persoane, Chesnoiu a răspuns că nimeni nu se aştepta la astfel de violenţe.

„Sunt nişte oameni care s-au infiltrat şi ar fi trebuit depistaţi de jandarmii în civil care ar fi trebuit să comunice iute ce se întâmplă. Trebuia să fie un comandament care să-i anihilizeze pe aceşti huligani. Nu trebuia autorizat un astfel de miting. Era totul aranjat.

Nu trebuia să autorizeze aceste mitinguri pentru că erau semnale de instigare la violenţă, sunt chestii foarte grave, cu aşa ceva nu te joci, într-o ţară civilizată, dacă exista o singură ameninţare, nu mai intra nimeni în zona aceea a Pieţei Victoriei.

Ce se întamplă aici este strigător la cer, cum să îndrăznească un huligan să dea într-un om în uniformă. Cum să iei arma, cum să o bată pe acea colegă de la jandarmi, oamenii aceştia vor trebui să plătească crunt pentru ce au făcut, nu e niciun organizator care să răspundă de treaba asta.

(rep: De ce nu s-au intors jandarmii să îşi apere colegii?) Nu se aştepta nimeni la astfel de violenţe, să dea cu picioarele, şi să îi nenoroceşti pe acei tineri care nu au văzut aşa ceva în viaţa lor!”, a comentat Liviu Chesnoiu.