(Last Updated On: August 10, 2018)

Foarte mulți români au scris pe Facebook că sunt întârzieri mari la trenuri, întârzieri puse pe seama blocării accesului spre mitingul de la București. CFR Călători a venit cu o reacție.

Bogdan Florea: „Sunt in trenul care a plecat de la Tg Jiu la ora 11 (a venit cu intarziere bineinteles de 20 de minute). Dintr-o data trenul s-a oprit dupa Videle din cauza unei “defectiuni tehnice”….controlorii nu au anuntat asta decat la primul vagon….ba mai mult au avut nesimtirea de a ridica tonul la pasagerii curiosi de oprirea subita invocand argumentul ca au anuntat la toate vagoanele ba chiar au strigat ca se poate face tranzitia la un alt tren (care din pura intamplare era aici la Gradinari).

Update 2. Trenuri blocate spre protestul Diasporei? Bogdan Florea: Sunt in tren ... Dintr-o data trenul s-a oprit dupa Videle din cauza unei "defectiuni tehnice"....controlorii nu au anuntat asta decat la primul vagon....ba mai mult au avut nesimtirea de a ridica tonul la pasagerii curiosi de ...” 1

Tren care a plecat la 2 minute dupa ce primul s-a oprit…Cine crede in coincidente este un idiot. Este foarte clar ca trenul a facut pana, nu au roata de rezerva, si n-au vrut sa-si pateze reputatia exemplara…”

Ionut Blaga Prin Busteni nu mai trece niciun tren de o ora iar in cel care a venit, fiind UN SINGUR VAGON, nu am fost lasati sa urcam desi mai erau locuri in picioare…

Ancuta Mihaela Bîzdîc Da, trenul dinspre Craiova a fost oprit. Din surse directe am aflat ca a fost un pretext problema cu stalpii de electricitate. Motivul era ca erau foarte multi cu steaguri. Ne vedem in piata!

Mihai Cristian AvramFunny fact! Trenul de Pitești – București are o defecțiune a aerului condiționat, ceea ce a făcut trenul să rămână blocat în câmp… Coincidență?

Matei Martin Gara Constanța. Oamenii ăștia sînt din Craiova. Merg acasă, dar au zis că fac escală la București, în Piața Victoriei. Au scris și un mesaj pe prosopul de plajă. Trenul spre București e compus din 4 vagoane. Călătorii sînt întîmpinați la scara vagonului de 2 polițiști și de 2 agenți de pază de la o firmă privată.

Vezi aici Video:

Mircea Marian Elena Stancu: `Păi, bă, mafioților, abia acum începem să ne enervăm și mai tare. Uite cum azi ”se strică” exact trenurile care aduc oameni la protest. Păi, bă, mafioților, venim pe jos și tot o să vă strigăm ce avem de strigat. Știți voi ce.

UPDATE: Citesc acum că pe autostrada soarelui se circulă bară la bară din cauză că sunt filtre, iar Alex Mihăileanu scrie că nici un autobuz din Slobozia spre capitală nu circulă azi, au fost anulate toate, și nici trenurile nu circulă din cauza unei ”pene” de curent`!!!!

CFR a publicat și pe site-ul oficial un comunicat de presă, în care descrie în detaliu problema trenului blocat la Chiajna. Redăm mai jos întreg comunicatul:

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că la această oră circulația feroviară este închisă pe intervalul Grădinari – Chiajna fir II de circulație (fir I este închis pentru lucrări) din cauza unei defecțiuni tehnice produse la linia de contact, urmare ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanța Timișoara Nord– București Nord.

La fața locului se află echipa de specialiști care acționează cu drezina pantograf, pentru remedierea defecțiunii și redeschiderea circulației feroviare în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

S-a intervenit pentru remedierea defecțiunii la locomotiva electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în stația CF Chiajna.

Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecțiuni care nu permit circulația trenurilor cu tracțiune electrică.

Până la remedierea defecțiunii la linia de contact, circulația trenurilor pe distanța Chiajna – Grădinari (fir II) se va face cu tracțiune Diesel.

La această oră sunt afectate 8 trenuri de călători, care staționează în gările adiacente și vor ajunge la stațiile de destinație cu întârzieri.

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521”.