(Last Updated On: August 7, 2018)

Un angajat al unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro, uitați de șofer. Angajatul nu s-a gândit nici-o secundă să ia banii și i-a înapoiat proprietarului.

Stelian Chirică are 22 de ani şi provine dintr-o familie numeroasă, el mai având acasă 15 fraţi şi surori. În urmă cu două luni s-a angajat la o spălătorie din Oradea împreună cu fratele său, Gabriel, scrie capital.ro.

Un român a găsti 13.000 de euro și i-a înapoiat proprietarului 1

”Într-o zi a venit un client şi mi-a cerut să spăl maşina, interior şi exterior. A golit maşina de bunuri şi le-a depozitat la noi şi eu m-am apucat de lucru, am aspirat în interior, sub banchetă, aşa cum se face, şi au căzut banii afară. Erau 13.000 de euro. L-am anunţat pe şeful meu şi i-am spus să îi dăm înapoi. A venit şoferul să îşi ia maşina şi era foarte supărat că a pierdut banii, dar noi l-am liniştit şi i-am spus că i-am găsit noi. A fost foarte bucuros că nu se aştepta să îi mai găsească. Eu nu m-am gândit să îi iau banii, pentru că nu erau ai mei, nu eu am muncit pentru banii ăştia. Aşa m-a învăţat mama, ce găsim să dăm înapoi, că nu este al nostru, nu noi am lucrat pentru banii ăia. Aşa este corect, niciodată nu ai voie să iei ce nu este al tău”, a declarat Stelian.

Pentru gestul său, tânărul a fost recompensat de proprietarul maşinii cu suma de 100 de lei.

”M-am gândit ce aş fi putut să fac cu cei 13.000 de euro, ne reparam acoperişul la casă, că este crăpat, renovam. Dar i-am dat banii ştiind că nu este voie să iei nimic din maşină, nu ştii niciodată ce are omul, la ce îi trebuiau banii, poate avea o problemă mai mare decât mine, avea nevoie de bani, poate pentru un medic”, a explicat tânărul.

În primele zile după angajarea la spălătorie, Stelian a mai găsit sub bancheta unei maşini aproape 300 de euro pe care, de asemenea, i-a predat proprietarului.