(Last Updated On: August 12, 2018)

Românii nu s-au lăsat intimidați de violențele jandarmilor și au ieșit în număr mare la proetst și sâmbătă seara.

Tudor Benga: „Bravo România! Bravo Brașov, Cluj, Sibiu, Constanța, Galați, Iași, Bacău, Oradea, Timișoara și toți ceilalți! Și, mai ales, bravo București și toți cei care au venit aici de la zeci sau mii de kilometri distanță!!!

  Tudor Benga: „Bravo România! Bravo Brașov, Cluj, Sibiu, Constanța, Galați, Iași, Bacău, Oradea, Timișoara și toți ceilalți! Și, mai ales, bravo București și toți cei care au venit aici de la zeci sau mii de kilometri distanță!!! Pentru modul ferm, pașnic și curajos în care ați...” 1

Pentru modul ferm, pașnic și curajos în care ați reacționat după mârșăvia colosală organizată ieri de Liviu Dragnea și slugile lui. În fața unui atac al unei instituții a statului față de proprii cetățeni de o amploare, agresivitate și ticăloșie cum nu s-a mai văzut în România de prin anii ‘90, zeci de mii de oameni liberi ai acestei țări au reacționat absolut remarcabil. Nu s-au lăsat intimidați și au dat un semnal clar că nu vor da înapoi.

Am făcut poza de mai jos azi pe la ora 23.15 chiar înainte să mă îndrept spre metrou. Si surprinde perfect din punctul meu de vedere spiritul României civice care se construiește în stradă de vreo 5-6 ani.

Liberă, pașnică, fermă și creativă. Si mai presus de orice, implicată. Acum cinci ani, într-un început călduros de septembrie, vedeam imagini similare pe asfaltul din Piața Universității. Și pentru prima dată după aproape 15 ani de peregrinări simțeam că îmi găsesc și eu finalmente tribul. Mulțumiri Diaspora, mulțumiri România liberă și implicată!

Weekendul ăsta va rămâne o bornă importantă în drumul greu dar necesar pe care îl străbatem de câțiva ani buni deja. N-o să se vadă imediat, dar vă zic că România va fi făcut weekendul ăsta un pas mai important decât ne putem da noi astăzi seama. Au încercat să ne frângă spiritul cu bâta, ca acum 25 sau 100 de ani. Și nu au reușit. Iar asta e o chestie mult mai valoroasă decât putem conștientiza în mijlocul evenimentelor”.