(Last Updated On: August 18, 2018)

Ca prin farmec au dispărut jandarmii violenți de la proteste. A fost nevoie de o anchetă a procurorilor militari și jandarmii și-au adus aminte că au reguli de comportare civilizată la proteste.

Jurnalistul Stelian Negrea: „Greu de crezut ca, acum fix o saptamana, niste barbari din Jandarmerie la ordinul lui Liviu Dragnea, seful PSD, au batut si gazat aici in Piata Victoriei peste 100.000 de romani si nici pana acum nimeni nu si-a dat demisia ba din contra tot batausii se plang ca ei ai fost agresati.

Stelian Negrea: „Greu de crezut ca, acum fix o saptamana, niste barbari din Jandarmerie la ordinul lui Liviu Dragnea, seful PSD, au batut si gazat aici in Piata Victoriei peste 100.000 de romani si nici pana acum nimeni nu si-a dat demisia ba din contra tot batausii se plang ca ...” 1 Stelian Negrea: „Greu de crezut ca, acum fix o saptamana, niste barbari din Jandarmerie la ordinul lui Liviu Dragnea, seful PSD, au batut si gazat aici in Piata Victoriei peste 100.000 de romani si nici pana acum nimeni nu si-a dat demisia ba din contra tot batausii se plang ca ...” 2

Printre zeci de alte situatii uluitoare cel mai mult m-a socat bataia administrata de niste barbari din Jandarmerie unor cetateni inofensivi in coltul de la BRDul din Piata Victoriei”.

Ministerul Public: „Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

In urma activităților desfășurate în cursul zilei de astăzi, 17 august 2018, în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în București, zona Piața Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor înregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri.


Sunt în curs de desfășurare activități investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine.
Menţionăm că în perioada 18-19 august 2018, între orele 9.00-14.00, se va desfășura activitate de relații cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar începând cu data de 20 august 2018 se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, situat în Bulevardul Libertății nr. 12, sector 5, Bucureşti.


Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuși unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenția opiniei publice.


Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparțiale și efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum și al stabilirii responsabilităților legale”.