(Last Updated On: August 12, 2018)

De ce Jandarmeria a folosit violența împotriva oamenilor non-violenți din Piața Victoriei? Să-i sperie? În folosul cui?

Radu Ghelmez: „ 1. eu sunt cetatean roman. Am pasaport romanesc, parintii mei sunt cetateni romani, m-am nascut in Bucuresti, nu conteaza unde imi castig painea, am tot dreptul sa urlu in piata impotriva hotilor si nimeni nu are dreptul sa imi conteste acest drept. Nici cu bulanul, nici cu gaze, nici pe facebook, nici la televizor. Nimeni.

Radu Ghelmez: „ 1. eu sunt cetatean roman. Am pasaport romanesc, parintii mei sunt cetateni romani, m-am nascut in Bucuresti, nu conteaza unde imi castig painea, am tot dreptul sa urlu in piata impotriva hotilor si nimeni nu are dreptul sa imi conteste acest drept. Nici cu bulanul, nici cu gaze, nici pe facebook, nici la televizor. Nimeni.  2. daca eu protestez pasnic si unul arunca cu pietre langa mine, nu e ...” 1

2. daca eu protestez pasnic si unul arunca cu pietre langa mine, nu e responsabilitatea mea sa il opresc pe ala care arunca cu pietre, n-am cum s-o fac si nici n-ar fi legal. Ce ati vrea, sa ma apuc eu sa ma bat cu aia ca sa nu mai dea cu pietre in jandarmi? E treaba jandarmeriei sa ii opreasca pe violenti, e responsabilitatea jandarmilor si datoria lor si au esuat lamentabil.

3. cand unul arunca cu pietre, in pericolul cel mai mare sunt eu si cei de langa mine, nu jandarmii. Jandarmii au casti, armuri, scuturi si sunt in dispozitiv, eu sunt in tricou. Jandarmii trebuie sa ma protejeze pe mine, nu sa dea cu gaze in mine ca sa ma orbeasca in timp ce imi zboara pietroaie pe deasupra capului.

4. jandarmii nu si-au facut datoria decat daca datoria lor a fost sa ne intimideze si sa ii apere curul lui dragnea. Nu mai imi explicati ca ei doar isi fac datoria, a fost evident ca au actionat astfel incat sa ne sperie. Au dat cu gaze non stop, au scos tunurile de apa, au batut oameni fara aparare, au dat cu gaze in oameni cazuti pe jos. Asta e datoria lor? Sa ne sperie pe noi ca sa tinem capul jos, sa tacem toti?

5. jandarmeria s-a decredibilizat complet in urma ispravilor de aseara. In ochii mei si ai celor care le strigau “rusine” de langa mine nu mai sunt decat niste sclavi ai lui dragnea. In corpore. Duceti-le voi flori daca aveti chef, eu i-am vazut lovind femei si batrani si i-am vazut lovind cu pofta si cu rautate, nu din datorie. Demisiile in bloc ale tuturor responsabililor si sa fie judecati de procurorii militari si abia apoi putem discuta din nou de jandarmii, fii poporului.

ce rusine ar trebui sa le crape obrazul, ce mandrie pe mine cand imi amintesc ce oameni au fost aseara langa noi.

LE E FRICA DE NOI!
sper ca acum e foarte clar cat de tare i-am speriat”.