(Last Updated On: August 8, 2018)

Redactorul-șef al publicației satirice Times New Roman, Călin Petrar ii invita pe romani sa se alature procesului sau in care este judecat pentru ca a facut-o „tampita” pe Viorica Dancila. Aceasta ii cere despagubiri de 100.000 de euro.

”După episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă.

Publicatia Times New Roman o da in judecata pe Viorica Dancila! 1

Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită.

Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă.

Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României”, scrie Călin Petrar pe site-ul Times New Roman., preluat de G4Media.

”Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacție.

Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită.

100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani”, mai adaugă redactorul-șef al Times New Roman.

Petrar explică faptul că, de fapt, cei care suferă prejudicii de imagine sau atingere ale dreptului la demnitate sunt românii.

El îi îndeamnă și pe alți români să îi urmeze exemplul și să o dea în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că le provoacă grave prejudicii de imagine.

”Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României”, arată redactorul-șef al Times New Roman.