(Last Updated On: August 17, 2018)

Tabăra pro-PSD continuă să susțină faptul că Liviu Dragnea va candida la prezidențiale chiar dacă este condamnat la închisoare în două dosare. Vor alege românii un președinte pușcăriaș care să-i reprezinte cu mândrie?!

Marius Pieleanu susține că, în acest moment, cu mai bine de un an înainte de alegerile prezidențiale, există doar doi candidați.

Pieleanu, scenariu exploziv pentru prezidențiale. Doar două variante pentru votul final 1

Marius Pieleanu a analizat apelul făcut de președintele Klaus Iohannis conform căruia “este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut între toate forțele de opoziție”. Sociologul consideră că mesajul transmis nu trebuie văzut ca un eșec, potrivit dcnews.ro

“Nu este neapărat un eșec pentru că trebuie coroborată declarația președintelui țării cu declarația președintelui PNL Prahova și care îndeamnă la o coagulare în jurul PNL-ului a tuturor forțelor de dreapta. Mi se pare un mesaj generos, mai ales că Iulian Dumitrescu vine cu o asumare explicită a valorilor de dreapta, adică garantarea drepturilor și libertăților cetățenești, ceea ce domnul Orban nu face.

Domnul Orban are teoria zornăirii cătușelor care numai liberalism nu este. Sigur că în nebunia asta începe să crească, să se vadă Dacian Cioloș, USR-ul care este un partid doar formal pentru că el nu are practic ideologie și un partid fără ideologie este orice altceva numai partid nu, USR-ul speră să iasă cineva din sânul său ca din spuma mării și să candideze la președinție cu șanse, dar probabil nu se va întâmpla asta.

Iar PMP, astăzi, când vorbim, nu intră în Parlament dat fiind faptul că Traian Băsescu a plecat. Totul se joacă în jurul PNL. Dacă liberalii reușesc să își convingă propriul electorat că merită a fi votat Klaus Iohannis, atunci cu siguranță că Iohannis se poate duce în turul doi, dacă va fi o fractură în rândul electoratului PNL, atunci mă tem că în turul doi se vor duce Liviu Dragnea și Dacian Cioloș.(…)

Astăzi când vorbim sunt doi candidați, Klaus Iohannis și Liviu Dragnea. Mai departe vom vedea, dar acum când vorbim, cu un an și trei, patru luni cât a mai rămas, aceștia doi sunt candidații principali”, a declarat profesorul Marius Pieleanu la Antena 3.