(Last Updated On: August 11, 2018)

Românii gazați de jandarmi povestesc revoltați momentele de groază priun care au trecut vineri seara în Piața Victoriei.

Medicul Bogdan Moldovan: „Gazati ca sobolanii. Am crezut ca vom muri! Ora 23, mergeam spre Calea Victoriei in drum spre hotel. La un semn, Jandarmeria a primit ordin sa elibereze piata. Panica, gazare in masa, lipsa de aer, strigate, hatituiti pe strazi ca sobolanii. Ne-am refugiat in Center Tower si am scapat.

Medicul Bogdan Moldovan: Gazati ca sobolanii. Am crezut ca vom muri! Ora 23, mergeam spre Calea Victoriei in drum spre hotel ...Panica, gazare in masa, lipsa de aer, strigate, hatituiti pe strazi ca sobolanii. Ne-am refugiat in ...” 1

Blestemat sa fii Guvern de curve si analfabeti, blestemat Partid comunist, blestemati sa fiti toti cei care v-ati vandut tara si sufletele pt 2 lei. Asta e ultima ta greseala Dragnea! Felicitari eroilor care si-au riscat viata pt libertate. (…)

Radu Costin Fugaru: „In jur de ora 18:30 intram in piata dinspre Lascar Catargiu. Era acolo un cordon de jandarmi si in jur de 50 de protestari, mare parte parinti si copii.

Doi oameni explicau unui jandarm de ce ar trebui sa fie de partea lor. Cativa metri mai la dreapta, o fetita de aproximativ 5 ani il roaga pe un scutier sa faca o poza cu el. Scutierul era cu zambetul pana la urechi. Si dupa ce a plecat fetita, el nu-si mai putea stapani incantarea. Am zambit si eu.
Nu cred ca stia in acel moment ca va primi ordine sa traga cu grenade in multimea unde, probabil, se afla si fetita aceea.

Instigatorii au fost de doua feluri: huligani in multime si voci din statie. Sper ca jandarmii sunt constienti ca au fost prostiti pe fata si ca ordinele huliganilor au venit din acelasi loc ca si ale lor.

Dupa modul exemplar in care i-au extras pe cei violenti in seara aceea, la OUG 13, cand i-am laudat, jandarmii au fost cel putin amatori. Nu ai nevoie de pregatire ca sa faci ce au facut ei ieri, trebuie doar o mana sa arunci, un deget sa apesi pe tragaci si sa fii in numar mare. (…)

Luminița TuleașcăCe s-a întîmplat azi noapte în Piața Victoriei este dincolo de lege și de un stat democratic. Agresarea a doi jandarmi nu justifică – în nicio situație- acțiunea în forță, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, împotriva a zeci de mii de oameni care nu au nicio legătură cu agresiunea. Astfel de acțiuni pot avea o natură penală – vinovații fiind jandarmii și șefii lor, și ei trebuie să plătească. Toți cei agresați de jandarmi – inclusiv prin folosirea nejustificată, cu încălcarea legii, a gazelor lacrimogene, pot depune plîngeri penale.

Iancu Cristi Au fost pana aseara zeci de alte manifestari in care oamenii au manifestat pasnic fara represaliile de aseara . Cert este ca ieri jandarmii au primit ordin de sus sa intre in multime. Fiind acolo am vazut tot ce se intampla minut cu minut. Au fost grupulete de agitatori ai PSd ului care aruncau cu pietre catre jandarmi .

Erau la bustul gol , plini de tatuaje si cu tricourile pe fatza. Ca erau ultrasi …ca erau platiti e PSD asta vom vedea Deci totul a fost pregatit minutios ca sa aiba jandarmeria pretexte de a intra in multime . Si apoi ati vazut si voi ce a urmat. Nu poate ramane asa …cineva trebuie sa plateasca pt planul diabolic de aseara