(Last Updated On: August 14, 2018)

Un român care locuieşte în apropierea podului din Genova care s-a prăbuşit, astăzi, peste autostrada A10 a povestit momentele cumplite de după prăbuşirea podului.

“Locuiesc la două staţii de autobuz de podul căzut. Podul a fost lovit de un fulger în jurul orei 11.30. Apoi, s-a auzit un zgomot imens şi s-a întrerupt lumina pentru câteva secunde. Chiar în momentul acela filmam pentru că plouă foarte puternic”, a declarat Radu Gabriel, pentru Observator.

Mărturia unui român despre podul prăbuşit la Genova: 'Totul a început de la un fulger' 1

Ipoteza românului este susţinută şi presa din Italia. Televiziunea SkyTG24 a anunţat că structura podului a fost puternic afectată de fulger, iar ulterior acesta s-a prăbuşit.

“Sunt foarte multe camioane sub dărâmături. Podul este intens circulat. La un moment dat, televiziunile de aici au arătat imagini de acolo şi chiar am văzut remorca unui TIR pe care scria în româneşte. Sper să mă înşel”, a mai explicat românul.

O porţiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, şi sunt mai multe autovehicule căzute în gol, au anunţat serviciile de pompieri.

Vezi video aici:

Primele imagini difuzate de media arată podul într-un nor de praf, cu o porţiune de 50 de metri lipsă.