(Last Updated On: August 4, 2018)

Românii din Diaspora au fost luați la țintă de mașinăria PSD pentru că au îndrăznit să organizeze un miting la Bucureștiu, pe 10 august, pentru … România! Partidul de guvernământ a început o campanie de intimidare a acestora prin înjurături grosolane.

Pe Facebook, Lumi Lafond a scris: „România celor ce comentează pe fb și prin presa zilele astea pare a fi o țara de oameni prea domni sa șteargă pe altii la fund.
Diaspora României de azi e mai puternica, mai cu clasa, mai dârză, mai antrenata, mai adaptata și adaptivă decât țara. (Sorry to break it to you). Și nici nu ni se mai face rusine de tânguielile lelei Pippide.

Lumi Lafond: „Diaspora României de azi e mai puternica, mai cu clasa, mai dârză, mai antrenata, mai adaptata și adaptivă decât țara... Sa nu credeți ca ne intimidați acum, tu nuș ce nene primar pesede ce te lauzi ca faci...” 1

Pentru noi ‘nimic din ce e omenesc nu imi e străin’ și nu ne complexam sa va spunem asta ca doar așa am ajuns de acolo de unde ne-am născut aici unde suntem acum.
Noi suntem Pionierii, Neinvinșii, Supraviețuitorii.

Noi suntem cei pe care sărăcia și nevoile și neamul nostru verde nu ne-au doborat. Da, ne-a fost greu in tranziție și in capitalismul de jungla, am văzut treptat ca nu e loc de noi in țara, ca altii mai fără idei sau ambiție, dar cu pile și spate au luat slujbele bune care erau in număr limitat, ca nu am încăput, ca nu era loc de trai decent, ca sistemul e închis și timorat, dar nu am disperat, nu ne-am plâns in pumni cu frustrare, nu v-am blestemat si nu ne-am blestemat soarta și nu am luat guvernele de tranziție și hoție cu furcile pe sus.

Nu! In schimb am plecat cu sutele de mii și milioanele (meleone, na) in alte locuri cu alte obiceiuri unde fără pudoare sau rușine ne-am sufulcat mânecile si am făcut, am dres, am muncit: am schimbat scutece, am dat la târnăcop, am vopsit uși, am îngrijit copii și bătrâni, am condus tiruri, am curățat cartofi, am spălat vase și dus tava și altele, da, știți ce au făcut și altele (și altii) prin parcări și hoteluri.

Am făcut toate astea in timp ce am învățat o limba și o cultura ‘peste noapte’. Multi și multe, după ce am învățat limba bine, ne-am căutat și găsit alte slujbe, la birouri, la scoli, la universități și gradinite, in arhitectura, in administrație, in avocatura, cariere pe bani buni și servicii cu prestigiu.

Sa nu credeți ca ne intimidați acum, tu nuș ce nene primar pesede ce te lauzi ca faci mai mult intr-o săptămâna decât noi intr-o luna din misculatiile tale pe bani publici (lua-te-ar fiscul sa te ia) tu Alino Pippidi, cine-i fi tu, ca nu aud de tine decât la controverse de genul asta și nici nu vreau sa te cunosc mai bine ca ești o elitista condescendenta. Elitistă, fă, nu te împăuna ca nu am zis elită! Atenție la nuanțe.

Și genul ăstora de influenceri care comentați asa rău de capsunari, de ștergătoarele la fund, de low costuri sa va fie rușine. Sa va para bine ca încă vor sute și mii sa vina in concediu in August și sa își varse încă valutele câștigate pe munca grea și cu frustrări zilnice in economia care supraviețuieste de ani de zile datorită nouă. Venim la litoral pentru ca e acasă, nu pentru ca nu avem bani de vacante exclusive in Grecia sau Mexico.

Noi v-am trimis valuta, am primit in schimb din țara pe Dragnea, pe Grindi, Tudose și Viorica. 4 la leu.

Slaba tranzactie, simțim așa ca cineva ne-a cam făcut, dar in general tăcem, dar nu pe 10. Așa ca lipidelor și pipidelor, dacă nu suportați văzutul și mirositul de oameni români cu aer occidental inchideti-va in casa pe 10 August.

Va asigur ca va fi plin in piața, dar mai ales apoi, va fi plin pe terase și in restaurante. Pentru ca ziceți ce vreți de românul diasporean, puteți sa ne acuzați de orice, dar nu am văzut nici unul care sa nu știe și sa petreacă când se duce in țara. Și sa împartă cu prietenii si cu familia. Românește așa.”