(Last Updated On: August 14, 2018)

Președintele Klaus Iohannis a reacționat luni după violențele de vineri seară comise de Jandarmerie. Din păcate nu s-a prea înțeles ce a vrut să transmită președintele României.

Liviu Avram: „Să mă ierte fanii necondiționați ai domnului Iohannis, dar eu azi n-am înțeles deloc ce-a vrut să spună autorul. Discursul său a fost unul de analist politic (și nici măcar unul dibaci), nicidecum unul de persoană care exercită puterea în stat și are pârghii la îndemână.

Liviu Avram: „Să mă ierte fanii necondiționați ai domnului Iohannis, dar eu azi n-am înțeles deloc ce-a vrut să spună autorul. Discursul său a fost unul de 1

Deocamdată, constat că Liviu Dragnea și Klaus Iohannis au aceeași atitudine față de protestatari: îi lasă să fiarbă în sos propriu. Diferă doar speranțele: Dragnea speră să se potolească odată, Iohannis speră să nu se potolească (măcar până la alegerile prezidențiale, bănuiesc).

Amândoi ar merita o lecție, că nu e bine să te joci cu nervii oamenilor la nesfârșit când ai instrumentele să potolești situațiunea.

Poroineanu Laurentiu C: „Când au fost atentate teroriste la Londra, Regina Elisabeta a II-a s-a dus la spital și a vorbit cu răniții. După seara de vineri, sunt sute de răniți la București, în urma represiunii forțelor de ordine asupra protestatarilor pașnici, că ăia violenți au dispărut, evident, fără urmă. Unde este Președintele României? A, stai, care președinte? Liviu Avram: „Să mă ierte fanii necondiționați ai domnului Iohannis, dar eu azi n-am înțeles deloc ce-a vrut să spună autorul. Discursul său a fost unul de 2😥 Ana Barton

Declarații Klaus Iohannis, luni:

Liviu Avram: „Să mă ierte fanii necondiționați ai domnului Iohannis, dar eu azi n-am înțeles deloc ce-a vrut să spună autorul. Discursul său a fost unul de 3

-Românii s-au săturat de proasta guvernare. Actuala conducere a PSD abuzaează de propria poziție pentru a abuza societatea.

– România este o tară echilibrată, respectată, dar cei de la guvern fac tot ce pot să o distrugă

– PSD a compromis actul de guvernare și legiferare și, în ciuda scorului din alegeri, a tulbuyrat societatea, în paralele cu legi controversate și neconstituționale, atacuri la adresa magistraților. Avem acum și o componentă agreivă. Este extrem de gravă ruptura între români și actualul executiv, informează dcnews.ro.

– De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă. Nu cumva cei care doresc să îngenuncheze justitia și-au dorit o diversiune?

– Suntem într-un moment de criză socială acută.

– Există două planuri. Unul este planul judiciar. Violența împotriva cetățenilor care protestează pașnic nu este acceptată. Al doilea plan este cel politic. În orice țară civilizată am fi avut cel puțin o demisie. Suntem martorii unui guivern care se face că nu aude și nu vcede revolta oamenilor.

– Am primit mii de mesaje în care oamenii reclampă agresivitatea nejustificată a oamenilor de ordine. Condam și atitudinea celor care au instigat. Explicații ministrului de Interne nu au convins cum nu au convins nici cele ale jandarmeriei.

– Soluția aleasă pentru dispersarea manifestanților nu a fost corectă.

– Violența nu este acceptabilă. Este de neconceput pentru un stat european. Cei vinovați trebuie identificațio și imediat pedepsiți, indiferent cine sunt.

– Românii știu să fie civilizați, civici, activi și corecți. Nu-și merită etichetele unor voci din politică. Toți cei care ies în stradă eu o voce lșegitimă care trebuie ascultată.

– Mulți oameni au participat fără să fie aduși. Au venit din simț civic. Aceste demonstrașii au fost unele eminamente pșnice, cu excepția unor instigatori care nu pot fi asoiciașți cu marea majoritate a manifestanților.

– România înrtegistrază stare gravă de tulburare

– Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu exces de zel.