Laura Stefan: „Am crescut auzind ca Romania e cea mai frumoasa tara … Anul asta revenind acasa dintr-o calatorie de vacanta … Problema e ca drumurile sunt praf … Problema e ca mancam seminte …Problema e ca …”

România este chiar frumoasă. Păcat de mizeria care se regăsește peste tot.

Laura Stefan: „Am crescut auzind ca Romania e cea mai frumoasa tara, ca Sighisoara e singura cetate medievala locuita si ca romanul e cald, primitor si tolerant. Am crescut, am inceput sa citesc si sa calatoresc, si am aflat ca lucrurile nu stau tocmai asa.

Laura Stefan: „Am crescut auzind ca Romania e cea mai frumoasa tara ... Anul asta revenind acasa dintr-o calatorie de vacanta ... Problema e ca drumurile sunt praf ... Problema e ca mancam seminte ...Problema e ca ...” 1

Ca nu avem cea mai frumoasa tara, ca cetati medievale locuite mai sunt si pe alte meleaguri si ca nici cei mai toleranti si draguti oameni de pe pamant nu suntem. Ma rog, se poate si mai rau, se poate si mai bine – suntem, cum s-ar spune, caldicei.

Anul asta revenind acasa dintr-o calatorie de vacanta ma gandeam ca la partea cu frumusetea nu prea avem multe de facut. Tara e cum e, cu locuri frumoase si locuri mai putin frumoase, dar ca, de fapt, nu asta e problema.

 

Problema e ca drumurile sunt praf, trotoarele sunt praf, spatiile verzi sunt ponosite si neingrijite – cu mici exceptii. Problema e ca mancam seminte pe strada si scuipam pe jos, facem pipi si caca si aruncam gunoaiele la coltul strazii.

Problema e ca a face lucruri impreuna pentru binele comunitatii e mai degraba exceptia decat regula. Problema e ca ne place sa ne mintim frumos si ca nu vrem sa ne uitam in oglinda. Si asta tine de oameni, adica de noi”.