(Last Updated On: August 11, 2018)

Protestatarii acuză că politicieneii puterii au adus huligani care au început să se bată cu jandarmii pentru a discredita protestul Diasporei. Dovadă stă faptul că doi jandarmi bătuâi cu sălbăticie de huligani au fost apărați de protestarii din Diaspora.

Liana Alexandru: „Protestatarii au făcut scut ca să apere doi jandarmi bătuți de huligani! I-au scos de sub loviturile agresorilor și i-au protejat! Asta în timp ce colegii jandarmi au plecat spre atacul final cu gaze și tunuri, ca să evacueze piața. Asta spune tot despre manifestația de azi. De mâine, numărăm copiii care au fost gazați…”

Jandarmii bătuți de huligani, apărați de protestatarii din Diaspora. Femeia jandarm este în stare gravă. Liana Alexandru: „Protestatarii au făcut scut ca să apere doi jandarmi bătuți de huligani! I-au scos de sub loviturile agresorilor și i-au protejat! Asta în timp ce colegii jandarmi au plecat spre atacul final cu gaze și tunuri, ca să evacueze piața. Asta spune tot despre ...” 1

Femeia jandarm bătută de protestatari s-ar afla în stare gravă în spital, după ce ar fi suferit multiple traumatisme și este suspectă de fractură de coloană cervicală, susține Antena 3. Femeia jandarm a fost prinsă într-un grup de protestatari foarte agresivi, care au lovit-o cu pumnii și cu picioarele după ce i-au smuls casca de pe cap. În imagini s-a văzut la un moment dat cum unul dintre protestatari încearcă să o protejeze, acoperindu-i capul cu mâinile și cu corpul. Au trecut minute șir până când ceilalți jandarmi au intervenit și au preluat femeia jandarm, care a fost scoasă tot de protestatari  din grupul violent, informează G4Media.

Sidonia Bogdan Huliganii au fost în piață încă de la începutul mitingului. Deși lumea abia se strângea, ei deja se îmbulzeau spre jandarmi într-un mod nejustificat și strigau lucruri care nu aveau nicio legătură cu diaspora. Prin atitudine, făceau notă discordantă față de protestatarii cu care ne obișnuisem la un miting, după cum am și atras atenția aseară. Cu gaze s-a dat înainte de 19,00, în mod constant exact in zona de mijloc unde apareau ciocnirile si asa a continuat toata seara.

Politia si procuratura ar trebui sa investigheze cine a indemnat sa formeze aceasta miscare de instigatori si de ce. La fel, fiecare abuz al jandarmariei trebuie sanctionat conform legii. Daca actiunea lor nu se justifica cu legea in mana, demisia ministrului de Interne si sefului Jandarmeriei.

(…)