(Last Updated On: August 10, 2018)

Tot mai multi romani, din tara si din diaspora, ajung in Piata Universitatii din Bucuresti. Unii reclama faptul ca sunt blocati pe traseu.

Românii din Diaspora şi cei care au rămas în ţară îşi unesc forţele, vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, din Capitală, la “Mitingul Diasporei”. Anunţat pe diverse grupuri de pe reţelele de socializare încă de acum două luni, mii de români au anunţat că se întorc în ţară pentru a lua parte la protest. De la începutul săptămânii, coloane de maşini s-au format la vămile Borș și Nădlac, toate având ca destinaţie finală Capitala. Pe drum, aceştia au fost întâmpinaţi de români cu steaguri, tobe şi chiar cu pâine şi sare. În acelaşi timp, românii care nu vor putea ajunge în Bucureşti au anunţat că se vor mobiliza în marile oraşe din ţară.

Oamenii vin în număr tot mai mare în Piaţa Victoriei. Aceştia au pancarte cu “Nu cedăm”, „Sunteți un partid de hoți, de corupți și mafioți”, „Uniți salvăm toată România” sau „Justiție, nu corupție”, potrivit Realitatea TV.

(Foto) Protest Diaspora Romania. Oamenii vin în valuri în Piaţa Victoriei: "Nu cedăm!"Ardelenii se adună în Piața Universității: ”No, amu-i bai” 1 (Foto) Protest Diaspora Romania. Oamenii vin în valuri în Piaţa Victoriei: "Nu cedăm!"Ardelenii se adună în Piața Universității: ”No, amu-i bai” 2 (Foto) Protest Diaspora Romania. Oamenii vin în valuri în Piaţa Victoriei: "Nu cedăm!"Ardelenii se adună în Piața Universității: ”No, amu-i bai” 3

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea via Realitatea Tv)

Adelina Maria Trenul IR1922 Arad-Mangalia a fost oprit aseara pentru 4 ore putin dupa ce a plecat din Arad. Astazi, in jurul ore 9 30, trenul a oprit din nou in Vadu-Lat de aproape 3 ore. Avem nevoie de transport, am primit doar apa si biscuiti.

(Foto) Protest Diaspora Romania. Oamenii vin în valuri în Piaţa Victoriei: "Nu cedăm!"Ardelenii se adună în Piața Universității: ”No, amu-i bai” 4

13 50: a venit politia si ne a adus apa si biscuiti

rotestatari opriţi în drum spre Capitală, la Breaza, şi Slobozia. Anunţul a fost făcut la Realitatea Tv, de către un protestatar care se află în Piaţa Universităţii. Este posibil ca aceşti să fie opriţi de filtrele de poliţie, pentru controale.

“Încercam sa luam legatura cu ei şi nu merge nimic, nici Facebook. Nu am auzit niciodata sa fie oamenii controlati de munitie in Romania. Doar pe vremea lui Ceauşescu”, a spus Mario Mocanu, pentru Realitatea TV.

 

Mario Mocan Coloanele care vin de la Slobozia si de la Brasov sunt blocate la intrare in Bucuresti

– Pentru a ironiza fake-news-ul transmis de România TV în luna mai, mai mulți protestatari au venit cu ”furci, coase și topoare” din carton (La finalul lunii trecute CNA a amendat România TV cu 15.000 de lei pentru difuzarea unui fake news referitor la manifestația pașnică ”Vrem Europa, nu Dictatură”, din 12 mai din Piața Victoriei. România TV a susținut pe tot parcursul zilei că la protest sunt oameni cu furci, bâte și topoare, încercând să compare mitingul cu răscoala din 1907), potrivit G4Media.

 

Românii din diaspora aduc în Piața Victoriei steagurile țărilor unde s-au dus să muncească: Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, SUA etc. Unii afișează bannere.