(Last Updated On: August 10, 2018)

La protestul Diasporei s-a dat deja cu gaze lacrimogene. Unii spun pentru ca să-i sperie poe cei care doreau să iasă la protest. Jandarmii fac aepl la calm și la un protest pașnic.

Doina Vella: „Câteva panseuri înainte să plec către protest.
1. Eu îmi iau întotdeauna cu mine o bandană destul de groasă, că există întotdeauna riscul gazului lacrimogen. De altfel, doar ce-am scris aceste rânduri și aud că deja s-a folosit.

2. La un protest cu o miză atât de mare, trebuie să ne așteptăm la diversiuni. Acestea, însă, nu ar trebui să descurajeze niciun cetățean român conștient de gravitatea situației să participe la protestul de azi.

Doina Vella: „Câteva panseuri înainte să plec către protest. 1. Eu îmi iau întotdeauna cu mine o bandană destul de groasă, că există întotdeauna riscul gazului lacrimogen. De altfel, doar ce-am scris aceste rânduri și aud că ...” 1

3. Am citit în ultimele zile tot felul de analize despre sintagma #M…PSD. Unele făcute de oameni inteligenți și educați, pe care îi respect, și care condamnă utilizarea acesteia, spunând, în esență, că este sub demnitatea noastră. Sunt lingvistă și sunt sensibilă la cuvinte și la utilizarea acestora.

Dar nu mi se pare că este cazul să ne formalizăm atât. Cred că #M..EPSD a devenit, deja: 1. un semn de recunoaștere și de apartenență la mulțimea celor care s-au mai mult ca săturat. 2. modul cel mai sintetic de a exprima, pe înțelesul tuturor, o paletă foarte variată de sentimente negative la adresa actualei guvernări, și, în general, la adresa generațiilor de politicieni care au exclus noțiunea de bine public de pe agenda lor, dar și speranța că o clasă politică coruptă și total compromisă o să dispară lăsând loc pentru schimbare pozitivă.

3. Un adevărat strigăt de luptă. Iar dacă unora dintre noi nu ne place că nu se potrivește cu elitismele noastre personale, tant pis. Cred că #M..PSD începe să fie un întreg program.

4. Protestul de azi e mai mult decât oricând despre SOLIDARITATE. Deci, oameni dragi, dacă ei, cei din diaspora atât de hulită în ultimele săptămâni, au putut face mii de kilometri, putem și noi să facem câțiva. Și să mai adăugăm în geantă o sticlă de apă și un covrig pentru cineva care poate nici nu a apucat să doarmă noaptea trecută.

Hai! MU…tați-vă de prin birouri cu aer condiționat, de pe fotolii și canapele confortabile, de pe terasele îmbietoare cu beri reci, preț de câteva ceasuri, în Piața Victoriei.

Implicarea civică face bine la ten și la sănătate”.

Epoch Times Romania Atmosferă tensionată în Piața Victoriei, la mitingul Diasporei. Au avut loc îmbrânceli între protestatari și jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!