(Last Updated On: August 3, 2018)

O polițistă din Vaslui s-a supărat pe Facebook atunci când i s-a ataras atenția că salariul ei este plătit din banii contribuabililor. IPJ Vaslui a deschis o anchetă care o vizează pe autoarea mesajului.

„Din tot scandalul ăsta cu Poliția Română, nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia care fac afirmaţia că îmi plătesc mie salariul. Că e unul prost acolo sus, nu înseamnă că sunt toţi. Să faci afirmaţia că-mi plăteşti mie salariul, tu… contribuabilul cinstit, deja îţi arată gradul de IQ.

De ce polițiștii sunt supărați pe români? Jigniri și din partea unei polițiste. „Nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia care ...” 1

Sub 30, ca Veorica. Si dacă tot am în listă pulifrici din ăştia care îmi plătesc mie salariul, de ce plm (pacea liniştii mele) nu ieşiţi voi cu capul sus din lista mea de Facebook, ca să nu mă cobor eu sub nivelul de IQ 30 al Veoricăi şi să vă şi nominalizez? Respect!!! #mândrăcăsuntpoliţistă”, este mesajul poliţistei, pe nume Maria Chetran.

La scurt timp după publicarea mesajului, contul de Facebook al poliţistei nu mai era activ., informează Libertatea.

Claudia Gutulescu: „Nu mai fiț pulifrici, că se supără duduia asta! Auzi! Cică o plătesc cetățenii…pft. Nu, că aveți imaginație!

Pe ea o plătește marțianul 173 care vine cu farfuria zburătoare în fiecare cinșpe ale lunii și se ascunde în bancomatul de la colțul blocului ei, știți voi…acolo lângă butic. Ea îi dă codul morse special și marțianul scoate mânuța verde prin ușița bancomatului și îi întinde banii ficși.
După care ea pleacă la șoping și el se duce dracului înapoi la el pe Marte până pe cinșpe luna viitoare.

Doar nu credeați că o faceți voi la dinți cu vrăjeala asta cu contribuabilul cinstit. Că doar ea nu e proastă ca Veorica! Ea e doar nesimțită”.

Mesajul nu i-a lăsat, însă, fără reacţie pe superiorii ei. Reprezentanţii IPJ Vaslui au anunţat că au declanşat o anchetă în acest caz, subliniind că nu tolerează un astfel de limbaj din partea unui poliţist, scrie Adevărul.ro.

„Cu privire la mesajul postat de către colega noastră pe o reţea de socializare, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus verificări, întrucât nu se poate tolera un astfel de limbaj şi de comportament din partea unui poliţist, care îşi desfăşoară activitatea profesională în interesul şi în spijinul comunităţii”, a precizat Silvia Manta, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

În urmă cu două zile, după ce pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost asaltată cu review-uri negative, Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, a un mesaj pentru toți cei care au criticat instituţia.

„Pentru toți care jigniți și urâți Politia Română, va rog ca data viitoare când aveți probleme sa apelați la oricine altcineva nu la poliție! Când va fura bunurile, când va agresează pe strada, când cineva va înșela, la accidentele rutiere când voi sau alții aveți nevoie de ajutorul polițiștilor, va rog sa apelați la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliție!”, a scris acesta.