(Last Updated On: August 17, 2018)

Noi detalii apar în cazul femeii-jandarm despre care colegii ei spuneau în noaptea protestelor înăbușite violent că s-ar „lupta pentru viața ei” și că ar risca să rămână paralizată. Marian Fârdea, ofițer de poliție în rezervă, a fost și el prezent în Piața Victoriei vineri noapte. Și a ajuns la spital, în aceeași încăpere cu tânăra de 23 de ani.

„Am fost dus de urgenţă la spitalul Floreasca. Acolo, la triaj, văzând cu ce diagnostic am venit şi considerând că este risc vital de deces, am intrat pe linia de urgenţe majore la resuscitare.

De ce minte Jandarmeria?„Cea mai odioasă diversiune” din seara protestului. Detalii din camera de spital unde a ajuns femeia-jandarm. „ Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte...” 1

Acolo, în camera de resuscitare, erau trei jandarmi, printre care şi jandarmeriţa Ştefania care a devenit celebră cu această înscenare şi diversiune, în stânga mea era un jandarm, în dreapta mea pe pat era acel protestatar cu care am venit, şi în dreapta un alt protestatar şi al treilea pat era jandarmeriţa respectivă care era acoperită de un cearşaf.

La capul ei stătea un jandarm care era doar cu pantalonii militari, dar cu un tricou civil, care o asista, iar acea jandarmeriţă era bine mersi”, a povestit Fârdea, citat de digi24.ro.

De ce minte Jandarmeria?„Cea mai odioasă diversiune” din seara protestului. Detalii din camera de spital unde a ajuns femeia-jandarm. „ Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte...” 2

Fostul ofițer le-a dezvăluit jurnaliștilor că protestează încă din februarie 2017, atunci când a izbucnit scandalul OUG 13.

„Noi, ca ofiţeri de poliţie, am făcut medicină legală. Am participat la fel de fel de evenimente foarte grave. Acea jandarmeriţă era conştientă, cooperantă, vorbea, vorbea la telefon.

Eu când am încercat să scot telefonul mi s-a atras atenţia că în cameră la resuscitare nu am voie să folosesc telefonul mobil. Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte lovituri, dar nicidecum nu era în comă, cu fractură cervicală”, a mai spus Fârdea.

Despre diagnosticul fals de suspiciune de fractura de coloană: „Trebuie procurorii să stabilească dacă personalul medical, comunicatorii din partea spitalului, au dat un diagnostic fals, sau a fost inventat de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei”.

De ce minte Jandarmeria?„Cea mai odioasă diversiune” din seara protestului. Detalii din camera de spital unde a ajuns femeia-jandarm. „ Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte...” 3 De ce minte Jandarmeria?„Cea mai odioasă diversiune” din seara protestului. Detalii din camera de spital unde a ajuns femeia-jandarm. „ Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte...” 4

Fostul ofițer Marian Fârdea este de părere că diagnosticul grav a avut două scopuri; „De a compromite protestul în ochii publicului neinformat care a aflat de la televiziuni că există o jandarmeriţă în comă, paralizată, pe moarte; pe de altă parte, prin staţiile de emisie-recepţie, s-a dat acest mesaj în rândul forţelor de intervenţie, ceea ce i-a înrăit”.