(Last Updated On: August 9, 2018)

Vineri va avea loc o premieră. Diaspora românească organizează un protest împotriva PSD, partidul de guvernământ, cerând demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Premierul Viorica Vasilica a fugit în concediu.

Românii din diaspora vor organiza, vineri, un protest la București nemulțumiți de modul în care este guvernată România. Unii dintre cei aproximativ trei milioane de români care trăiesc în străinătate spun că au plecat din cauza corupției, a salariilor scăzute și a lipsei de oportunități, scrie Associated Press., preluat de Stirile Pro Tv.

Ce scrie presa internaţională despre protestul Diasporei în România 1

Sursa citată mai precizează că mai mulți protestatari s-au instalat încă de joi în fața Palatului Victoria. Pe fondul temerilor de violență din partea manifestanților, forțele de ordine au făcut apel la o demonstrație pașnică.

Sosirea românilor din diaspora a fost aplaudată și de cetățenii din vestul țării. Participanții la manifestații au afișat, pe mașini, bannere cu mesaje anti-PSD, partidul aflat la guvernare.

Oficialii guvernamentali nu au comentat demonstrația programată pentru 10 august, jurnaliștii AP subliniind că premierul Viorica Dăncilă este în vacanță până pe 17 august.