(Last Updated On: August 12, 2018)

De ce minte Jandarmeria? Zeci de oameni răniți iar Jandarmeria plângea pentru o subordonată pe care au lasat-o să ia bătaie iar apoi au spus despre ea că este aproape în comă. S-a dovedit că mint.

“Ștefania e în stare bună, s-a ridicat din pat. Are contuzii și multiple leziuni, dar starea ei este bună și va fi externată mâine”, a spus ministrul de Interne Carmen Dan la ieșirea de la spitalul Floreasca, unde a fost să se intereseze personal de starea celor trei jandarmi răniți în incidentele de vineri seară, potrivit Libertatea.

De ce minte Jandarmeria?! Lucian Mindruta: „Un purtator de cuvant cu lacrimi in ochi.  Si un bilant: la 48 de ore de la mitingul cu bataie, doar doua arestari. Cei doi care o batusera pe jandarmerita.  In rest, nicio vorba despre ...” 1

Cu doar câteva ore mai devreme, lt. col. Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, îi anunța pe jurnaliștii prezenți la conferința de presă că tânăra sergent-major riscă să rămână paralizată în urma fracturii cervicale. Cu ochii aproape în lacrimi, reprezentantul instituției, își făcea deja griji pentru familia fetei, care urma să fie devastată la aflarea teribilei vești.

Concret, diagnosticul – confirmat dealtfel și de Sorina Pintea, ministrul Săntății, este traumatism cranio cerebral minor, un traumatism la coloana cervicală, contuzii toraco-abdominale și hematoame la nivelul feței.

Lucian Mindruta: „Un purtator de cuvant cu lacrimi in ochi.

Si un bilant: la 48 de ore de la mitingul cu bataie, doar doua arestari. Cei doi care o batusera pe jandarmerita. Ambii ultrasi, nu #rezist.

In rest, nicio vorba despre zecile de agresori care s-au batut cu jandarmii si au incercat in acelasi timp sa strice un miting pasnic. De ce nu e niciunul identificat si saltat?

Unde sunt astia? Aveti pozele lor. V-ati luptat cu ei 7-8 ore. Chiar niciunul nu e la rece?

Imi pare rau, dar in aceste conditii e tot mai mare suspiciunea ca violentele au fost un show comun ultrasi-jandarmj, cu unicul scop de a livra un pretext pentru gazarea oamenilor pasnici.

Un asemenea scenariu e monstruos.

Dar cu fiecare zi care trece fara identificarea celor violenti, el devine mai plauzibil”.

Surse din spitalul de Urgență Floreasca spun că toate aceste aspecte au fost cunoscute încă de la 30-50 de minute după internarea de azi-noapte, imediat după ce au fost făcute toate investigațiile. Inclusiv cele la coloană. Că era clar că jandarmerița nu are fractură cervicală și că nu va rămâne paralizată. ‘Medicii de la Urgență au știut în 30-50 de minute că fata de la jandarmi nu are nimic la coloană. Restul a fost dramatizarea Jandarmeriei!’, au spus sursele.

Neclar rămâne doar cum de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, lt. col Marius Militaru, nu a fost corect informat despre starea reală de sănătate a angajatei instituției în numele căreia vorbește. Sau de ce, dacă a fost corect informat, a spus altceva. Cu lacrimi în ochi.

Camelia Tabacu:E foarte dubios ca nu reusim sa aflam ora la care a fost jandarmerita Stefania preluata de SMURD si nici cea la care a fost spitalizata.

De ce minte Jandarmeria?! Lucian Mindruta: „Un purtator de cuvant cu lacrimi in ochi.  Si un bilant: la 48 de ore de la mitingul cu bataie, doar doua arestari. Cei doi care o batusera pe jandarmerita.  In rest, nicio vorba despre ...” 2

Ce avem noi aici?! Jandarmerita Stefi, rupta la cervicala si aproape paralizata, intoarsa in Piata pe propriile picioare, la cateva minute dupa bataie, cu ditamai butelca de gaz iritant sa-si faca pana la capat datoria fata de mafie?

O fi bine, sclavilor de la Jandarmerie, sa mintiti in halul ăsta?! O fi bine sa regizati batai cu femei jandar pe care sa le serviti apoi prostimii?! De aia ati gazat atatia jurnalisti? De aia va enervau asa tare fotografele care isi faceau meseria si va venea sa le footeti? Pentru ca stiati ca “adevarul” vostru filmat din alt unghi devine cea mai odioasa minciuna?

Foto via Adrian Popa. Este insa doar o bucatica dintr-o imagine exceptionala surprinsa de Catalin Georgescu pentru Decat o Revista. Gasiti tot albumul pe pagina lor, cu succesiunea de imagini care arata cum a decurs agresiunea asupra jandarmeritei.

LE Angi Serban in exceptionalul live de pe pagina ei: “fata aia, jandarmerita, a agresat niste copii la Muzeul Antipa”.