(Last Updated On: August 11, 2018)

Jandarmeria română a ținut sâmbătă o conferință de presă în care a explicat că ordinul de intervenție în forță a fost dat  de prefectul Bucureștiului, Speranța Cliseru. La rândul său, prefectul este coordonat de Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan. Speranța Cliseru și-a închis contul de Facebook în această dimineață.

 Mircea Șerdin: „Aceasta este Speranța Clișeru, persoana care a semnat ordinul de intrare în forță în manifestanți aseară. Fostă angajată la primăria Voluntari sub Pandele, consiliera personală a lui Gabriela Firea, pusă prefect peste București. În caz că devine țap ispășitor nu uitați pe ce filieră a ajuns să dea acel ordin”.

Actualizare Protest Diaspora. Ea a dat ORDINUL ca Jandarmeria să dea cu gaze în bătrâni și copii!  Mircea Șerdin: „Aceasta este persoana care a semnat ordinul de intrare în forță în manifestanți aseară. Fostă angajată la ...” 1

Ciprian Ciucu Actualul prefect al Capitalei în excursie cu actualul primar al Capitalei. Aici se ajunge atunci când funcția publica de prefect este ocupata de oameni de casă, obișnuiți să primească ordine și nu de funcționari profesioniști care să acționeze pe baza propriilor conștiințe!

Actualizare Protest Diaspora. Ea a dat ORDINUL ca Jandarmeria să dea cu gaze în bătrâni și copii!  Mircea Șerdin: „Aceasta este persoana care a semnat ordinul de intrare în forță în manifestanți aseară. Fostă angajată la ...” 2

Speranța Cliseru a fost numită în 6 iulie de premierul Viorica Dăncilă în funcția de prefect al Bucureștiului. Cliseru a fost mâna dreaptă a primarului de Voluntari, Florentin Pandele, care este și soțul Gabrielei Firea. Cliseru a fost administrator public al Voluntariului, director executiv în Primăria Voluntari, dar și prefect de Ilfov.

În 2016, când Gabriela Firea a câștigat primăria București, Cliseru a fost numită imediat consilier și a controlat mare parte din activitatea instituției. Ulterior, ea a fost plantată de Firea în consiliile de administrație de la două firme ale primăriei, dar și administrator provizoriu al RATB.

În luna mai, Cliseru a renunțat la aceste posturi pentru a da concurs de funcționar public în Primăria București. Astfel, un document de la Direcția de Resurse Umane al Primăriei consultat de G4Media.ro arată în în 30 mai Speranța Cliseru era declarată admisă la concursul pentru ocuparea unui post de expert la Direcția Fonduri Nerambursabile / Serviciul Proiecte POIM. Explicația acestei aparente retrogradări e simplă: ca să poată fi numită prefect, Speranța Cliseru trebuia să fie funcționar public.