(Last Updated On: August 12, 2018)

Ministerul Public a anunțat demararea unei anchete după ce Jandarmeria a folosit gaze asupra bătrânilor, copiilor și femeilor. Se pare că au folosit gaze de atac și nu de apărare.

Jurnalistul  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru reactiv- să intervină, nu proactiv”.

Jandarmeria a folsoit gaze de atac și nu defensive?!  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru ...” 1 Jandarmeria a folsoit gaze de atac și nu defensive?!  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru ...” 2 Jandarmeria a folsoit gaze de atac și nu defensive?!  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru ...” 3 Jandarmeria a folsoit gaze de atac și nu defensive?!  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru ...” 4 Jandarmeria a folsoit gaze de atac și nu defensive?!  Stoica Ionel: „Un mic update după ce am vorbit cu un ofițer de poliție: este vorba de gaze de dispersare. Acestea creează instant iritații respiratorii și senzații de sufocare. “Nici nu au avut lacrimogene, au venit echipați pentru ...” 5

Când au dat prima dată cu lacrimogene nici nu știam ce mi se întâmplă, pur și simplu am simțit o usturime iritantă până în stomac, fața și ochii parcă-mi ardeau, nu puteam să respir. Vă spun sincer, îmi venea să urlu de neputință, de abuzul jandarmilor, lumea fugea, unii erau loviți în spate de cartușele de la fumigene sau de lacrimogene.

Am folosit apoi o mască chirurgicală, de la farmacie, dar protecția era mai mult psihologică. Încă mă ustură gâtul, de la cât gaz au dat, deși nu am stat în față, am fost prudent.
De ce vă scriu asta, o prietenă îmi spune că o doare capul și stomacul, că nu ar fi fost doar gaze lacrimogene, pentru că durerile persistă prea mult. Ar fi ceva mult mai toxic. Mi-a trimis câteva poze cu un tub tras, pe care l-a luat aseară din Piață.

Știe cineva cu ce gaze s-a tras aseară sau ce substanțe conțin?
Dacă mai aveți tuburi recuperate, puneți o fotografie să le identificăm, să știm ce ne dau Dragnea & co”.