(Last Updated On: July 11, 2018)

Surpriză de proporții pentru tabăra PSD. Fosta șefă a PSD nu mai pleacă la Sibiu în cadrul DIICOT. Ea fost transferată la Parchetul General având în atribuții tot lupta anticorupție. Ea va putea face controale inclusiv la DNA.

“Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Update. Kovesi se „întoarce” spre disperarea taberei PSD! Nu mai pleacă la Sibiu și are în competențe și DNA-ul după detașarea în funcție 1

Camelia Tabacu:  Revoltator! Kovesi va controla procurorii! Dar cum, n-o mai aresteaza Dan Voiculecu?!

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020″, arată Ministerul Public, într-un comunicat.

Augustin Lazăr arată că fosta şefă a DNA va avea printre atribuţii implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet.

Atribuţiile sunt în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.

Procurorii din cadrul Serviciul de îndrumare şi control pot verifica, cu delegare dată de procurorul general, problematica anticorupţie în tot Ministerul Public. Practic, Kovesi poate merge şi în DNA să facă verificări şi să propună măsuri.

De asemenea, poate analiza plângerile formulate împotriva măsurilor dispuse şi a actelor de urmărire penală efectuate de procurori generali de curţi de apel sau alţi procurori şefi.
Potrivit organigramei Ministerului Public, Serviciul de îndrumare şi control este sub coordonarea directă a procurorului general al României.