(Last Updated On: July 11, 2018)

Teona Alexandra Ţehaniuc, din Pașcani, este singura elevă cu media 10 la examenul de Bacalaureat din afara reședinței de județ, Iași.

Eleva a povest despre rezultatul remarcabil de la examen.

Teona Alexandra, nota 10 la Bacalaureat, mama plecată în Italia de 14 ani: ”A plecat pentru a-mi oferi mie un trai mai bun” 1

”Am stat cu bunica, mama a venit acasă, dar era mai mult plecată în Italia. Distanţa faţă de mama nu am simţit-o aşa de puternic, pentru că, acum, cu toată tehnologia asta putem să ne vedem şi să vorbim în fiecare zi.

Mama nu se aştepta la rezultatul meu, a rămas foarte surprinsă, fiindcă ştia că nu am învăţat foarte mult pentru Bac şi m-am axat foarte mult pe admitere. Nu m-a crezut. A trebuit să verifice listele de vreo trei ori“, a povestit Teona, citată de gazetaromaneasca.com.

Pe viitor nu se vede locuind în afara ţării: ”M-aş vedea studiind în afară. Nu e exclus să plec pentru nişte stagii în străinătate, dar mă văd locuind în România şi făcându-mi o familie aici. Cred că nicăieri nu te simţi mai bine decât în ţara ta.

Chiar dacă aici salariile sunt mai proaste şi condiţiile sunt mai rele, parcă eşti mai legat de cei cu care împarţi aceeaşi limbă.”, a mai spus Teona.