(Last Updated On: July 11, 2018)

Tot mai mulți pensionari se plâng că după mărirea de la 1 iulie trebuie să plătească mai mult pentru medicamente deoarece depășesc plafonul.

Cristian Sima: Pensionarilor, ati Votat Dragnea? V-au marit pensiile? Acum veti suferi cind va veti duce la doctor, nu v-au spus? Ghinion!!! Iar peste un an nici pensiile astea nu le veti mai lua.

Țeapă pentru pensionari din România? Medic de familie: "Care mama voastra cresteti pensiile dar nu le spuneti pensionarilor care v-au votat ca nu mai pot beneficia de compensarea de 90% daca depasesc cu 1 leu limita de 900 lei??!! De ce ne lasati, ma, pe noi, cei care intra in contact primul cu pacientul sa ii explicam asta?!  De ce trebuie ...” 1

Jurnal de cabinet -fragment dr Roxana Ganciu
“Care mama voastra cresteti pensiile dar nu le spuneti pensionarilor care v-au votat ca nu mai pot beneficia de compensarea de 90% daca depasesc cu 1 leu limita de 900 lei??!! De ce ne lasati, ma, pe noi, cei care intra in contact primul cu pacientul sa ii explicam asta?!

De ce trebuie, ma, …….. sa inghit eu toate insultele si nemultumirile pacientilor ca v-ati gindit voi, niste paraziti, sa -i mintiti ca le cresteti caliatatea vietii cu 5 lei, dar vor plati ,de fapt mai mult pentru medicamente?! de ce eu, medicul de familie trebuie sa explic toate marsaviile pe care le faceti voi?

De ce sa platim , ma, noi, penalizari ?? De ce ne impuneti ma, limite in activitatea noastra? Ne cunoastem limitele stim ce, cum, cind sa dam, sa trimitem catre alte specialitati ! De ce sa ma injure pe mine mama copilului pe care ortopedul nu l-a primit la spital pentru ca nu i-am dat al doilea bilet de trimitere in aceeasi luna??

De ce sintem noi medicii de familie cei care luam toate bobirnacele? Unde sinteti toti cei care ne reprezentati ?? Unde sintem noi, toti medicii de familie si ce ne dorim? Sa inghitim in continuare toate insultele sau mai avem o urma de coloana vertebrala ?”

Zexe Tux Este perfect adevărat. Mă îngrijesc de mama mea bătrână și chiar asta se întâmplă. I-a dat putin peste 60 de lei, atât cât să sara peste pragul sub care se compenseaza medicamentele. Adică îi ia mai mult decât i-a dat.

Alin Brasov  E drept că au mințit, am un caz cu un prieten a cărui mamă este dependentă de insulină și surpriză … nu mai este compensată 100%

Anadir Levant Interesanta abordare, până acum cât a fost plafonul la compensarea de 90% era mai mare sau cum ca nu inteleg?

Dorina Popescu Compensarea de 90% se acordă pensionarilor care au o pensie mai mică de 900 de lei. Asta înseamnă, de exemplu, că un pensionar care până la 1 iulie avea o pensie de 850 de lei, după majorarea cu 10%, depășește plafonul de 900 de lei și nu mai poate beneficia de compensație.