(Last Updated On: July 16, 2018)

Potrivit surselor politice, jocurile sunt făcute. Premierul Dăncilă va da o Ordonanță de Urgență care-l va salva pe Dragnea. Va intra în vigoare și majoritatea politicienilor condamnați vor scăpa de dosare, anchete și chiar condamnări.
Se mai poate face ceva? Nu, deoarece toată clasa politică, toate partidele vor o astfel de ordonanță, chiar dacă unii nu recunosc. Parlamentari, consilieri, miniștri, primari, consilier locali, consilieri județeni, funcționari publici, aproximativ 2 milioane de infractori sau potențiali infractori vor scăpa de dosare. Nu ai cum să te împotrivești la așa ceva. Toată lumea va avea de câștigat, cu excepția românilor cinstiți.
Dragnea și toți politicienii vor fi curați la cazier și vor rămâne cu averile intacte chiar dacă au fost făcute prin furt și mită.
Klaus Iohannis va instala un nou guvern și va prinde un al doilea mandat pe baza valului de nemulțumire are se va crea la adresa PSD.
Opoziția va intra de acum la guvernare și va fi pierde cu brio alegerile parlamentare de peste doi ani.
PSD revine la putere bazându-se pe voturile celor scăpați de dosare.

Liviu Avram: „Puneți-vă centurile de siguranță
Gata, mi-e destul de clar, se va da mâine ordonanța (indiferent dacă va fi pe codurile penale sau pe amnistie/grațiere). ALDE recurge la o delimitare de operetă, ca să-și limiteze prejudiciile, și lasă totul pe răspunderea PSD.

Surse: Viorica dă marți Ordonanța care-l salvează pe Dragnea. Liviu Avram: „Puneți-vă centurile de siguranță Gata, mi-e destul de clar, se va da mâine ordonanța ... Ce observăm? Că cei de la ALDE nu zic niciun moment că sunt  ...” 1

Tudorel Toader: „Sa nu vorbim despre situatii ipotetice. Nu avem asa ceva in minister, nici in dezbatere, nici in avizare”. Dar nu știm ce pregătește secretarul de stat Mariana Moț. Dacă ea merge mâine la ședința de Guvern în locul lui TT, e clar că ordonanța se va da pe barba ei.

Varujan Vosganian e încă și mai interesant: „Nu se va da OUG pe amnistie și grațiere mâine. Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG. Mâine, pe ordinea de zi (a şedinţei de Guven – n.r.) nu este prevăzută o OUG care să aibă ca temă graţierea şi amnistia”.

Asta știm deja, pe site-ul Guvernului nici măcar nu scrie că va fi ședință de guvern mâine, necum să găsim vreo ordine de zi. Și chiar dacă ar exista o ordine de zi, aceasta se poate suplimenta pe loc.

Ce observăm? Că cei de la ALDE nu zic niciun moment că sunt împotriva ordonanței, ci doar că ei nu sunt implicați. Amândoi spun care e situația acum, niciunul nu spune precis ce va fi mâine. Iar de la PSD nu a vorbit nimeni pe această temă.

PSD nu are nevoie de ALDE ca să adopte ordonanța. Deciziile în Guvern se iau prin consens, iar când nu există consens, decide primul ministru.

Deci chiar dacă miniștrii ALDE vor mima mâine opoziția, decizia va sta în mâna Vioricăi Dăncilă. Care stă în mâna lui Liviu Dragnea. Ce se va întâmpla mâine depinde de acești doi oameni. Aici am ajuns.”

Ludovic Orban, președintele #PNL, la finalul reuniunii Biroului Executiv:
Partidul Național Liberal privește cu îngrijorare maximă informațiile apărute în spațiul public privitoare la adoptarea de către Guvern a unei noi Ordonanțe de Urgență în domeniul Justiției, indiferent că este vorba de o OUG legată de amnistie, grațiere sau OUG care ar putea să modifice Codul Penal sau alte reglementări în domeniul Justiției.
NU există nicio bază constituțională pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe de urgență!

 

Mihai Polițeanu: „Într-o singură zi, G4Media.ro a publicat 3 articole privind iminența adoptării mâine a unei OUG privind amnistia și grațierea, care l-ar salva pe Dragnea de dosarele în care este inculpat sau judecat, și, probabil, pe mulți alții implicați în dosare de mare corupție.

Ordonanța își produce efecte imediat după publicare, iar efectele nu mai pot fi șterse chiar dacă ulterior este respinsă sau modificată în parlament sau dacă este declarată neconstituțională într-un eventual control de constituționalitate.

Dacă se întâmplă aceste lucru, consecința politică trebuie să fie plecarea PSD de la guvernare. E, probabil, o consecință pe care și-o asumă și Dragnea în schimbul libertății și speranței că PSD își va reface procentele în opoziție. Oricum, fiți pe fază. Posibil va fi nevoie de fiecare dintre noi în Piața Victoriei”.

Bîldea Ioan: Daca Dragnea se va salva de puscarie printr-o Ordonanta de urgenta e grav! Daca o sa si castige alegerile urmatoare atunci va fi extrem de grav.