(Last Updated On: July 10, 2018)

Mulți s-au întrebat de ce Klaus Iohannis nu a ieșit ieri public să anunțe demiterea șefei DNA și a trimis-o în locul său pe purtătoarea de cuvânt.

Un analist politic a susținut într-un editorial unde era, de fapt, președintele țării în ziua în care a fost anunțată revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA.

Surse: Unde era Klaus Iohannis când purtătorul de cuvânt a anunțat revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA 1

“(…) am suspiciunea ca nici macar nu a fost vorba doar despre lasitate, cu atat mai putin despre rusine. Era la Sibiu si nu se facea sa-si strice bunatate de program”, a declarat un analist politic, potrivit ziare.com, preluat de Can Can.

În altă ordinde de idei., Iohannis s-a transformat în președintele tuturor românilor. De exemplu, asttăzi, a sesizat CCR în legătură cu modificările la Codurile de Procedură Penală și i-a rugat pe judecători să facă judecată după ce vine opinia Comisiei de la Viena.

În același timp, astăzi a semnat decretul pentru mai multe legi pro-PSD și, pe surse, se anunță că a acceptat ca șef DIICOT propunerea lui Dragnea și Tăriceanul. Omul pentru care procuroii DIICOT s-au revoltat zilele trecute.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis astăzi o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, împreună cu două noi sesizări de neconstituţionalitate pentru – modificarea Codului de Procedură Penală şi Legea 304 privind organizarea judiciară.

Şeful statului îi cere preşedintelui CCR să ia în considerare stabilirea unui termen pentru dezbaterea celor două sesizări după data la care Comisia de la Veneţia işi va face public raportul privind reforma sistemului judiciar din România.

“Având în vedere tradiţia bunei colaborări dintre autorităţile publice din România şi organismul european care sprijină statele ce doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie vă adresez solicitarea ca termenul de dezbatere a sesizării de neconstituţionalitate să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneţia să poată fi valorificată”, se arată în scrisoarea transmisă de administraţia prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, proiectul de modificare a Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, astfel că judecătorii constituţionali capătă imunitate sporită. În plus, este eliminat din lege articolul care permitea ca judecătorii CCR să aibă un mandat mai lung de 9 ani, potrivit Digi 24.

Surse: Unde era Klaus Iohannis când purtătorul de cuvânt a anunțat revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA 2

Președintele Klaus Iohannis îl va numi pe Felix Bănilă la șefia Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, propus de ministrul justiției, Tudorel Toader, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Surse: Unde era Klaus Iohannis când purtătorul de cuvânt a anunțat revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA 3

Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care i-a dat aviz pozitiv pe data de 5 iunie, iar pe data de 11 iunie propunerea a fost trimisă președintelui Iohannis. Pe data de 17 mai, procurorul general, Augustin Lazăr, i-a prelungit actualului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, delegarea pe funcție cu șase luni.