(Last Updated On: July 18, 2018)

Premierul Viorica Dăncilă se află la această oră la Cotroceni pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor din tabăra PSD, Dăncilă discută cu Iohannis și despre Ordonanța care-l scapă pe Liviu Dragnea de condamnările penale. Se dorește un moment ZERO, 100 de ani de la Marea Unire să fie sărbătorită cum se cuvine prin eliberarea majorității infractorilor.

Analistul politic Bogdan Chirieac, pro PSD, citat de DCnews.ro: “Am înțeles că merge la Palatul Cotroceni să-i reamintească prioritățile programului de guvernare al PSD. În contextul acesta, pe lângă problemele economice, sociale, politice, cele legate de Centenar, am înțeles că o să discute, punctual, și chestiunea privind Ordonanța de Urgență sau proiect de lege privind amnistia și grațierea.

Surse: Premierul Viorica Dăncilă discută acum cu Iohannis despre Ordonanța de Urgență care-l scapă pe Liviu Dragnea de condamnările penale 1

Oportunitate, poziție politică, încheierea războiului româno-român, în ce condiții s-ar putea face acest lucru.

Înțeleg că, dacă s-ar ajunge la un consens, Ordonanța de Urgență nu ar fi dată în două minute, ci proiectul s-ar afla pe site tocmai pentru a fi supus dezbaterii publice”.
Moment T0.

“Este o chestiune mult mai cuprinzătoare. E un moment T0 în anul Centenarului”, a subliniat analistul politic.

Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă. Marţi, Administraţia Prezidenţială informase că şeful statului a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii.