(Last Updated On: July 17, 2018)

Scandalul Ordonanței de Urgență este departe de final chiar dacă Dragnea și Tăriceanu spun că nu se va da nicio Ordonanță marți, la ședința de Guvern.Președintele Klaus Iohannis ar putea participa astăzi la ședința de guvern având în vedere zvonul din spațiul public conform căreia Executivul ar adopta o OUG privind amnistia și grațierea, informează Antena 3, care citează surse politice.

Dacian Cioloş: „Funcționarii responsabili din ministere știu ce înseamnă să adopți acte normative de urgență la presiune politică.
Și sunt convins că vor demonstra și de data aceasta că statul român nu a rămas sat fără câini.

Surse: Klaus Iohannis ar putea participa astăzi la ședința de Guvern pentru a opri Ordonanța de Urgență care-l scapă pe Dragnea de condamnările penale 1

Chiar dacă statul e condus azi de lideri politici dintre care unii îl consideră o unealtă pentru interese personale și de partid.
Nu avizați acte normative despre care nu știți că sunt 100% legale. Nimeni nu vă poate obliga să vă depășiți atribuțiile de serviciu. Rămâneți demni până la capăt. Nu sunteți singuri!”

De menționat este faptul că liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au negat zvonul că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

„I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marți – n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24, potrivit stiripesurse.ro.

Și Tăriceanu a spus că subiectul unei OUG pe amnistie și grațiere nu a fost discutat în cadrul coaliției.

”Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea – n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi.

Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR, în emisiunea România 9.

Natalie Ester: „Oameni buni, vă întreb şi aş vrea de la toată lumea care vede întrebarea mea, un răspuns sincer. Nu vă costă nimic. Nu trebuie să fiți de partea sau împotriva vreunui partid politic, nu vă oblig eu să vă manifestați civic. Doar vă rog să răspundeți:
Considerați că URGENȚA care primează acum în România este legea amnistiei și a grațierii?

Şeful PSD vrea această ordonanță de urgență. Pentru el. Strict pentru el şi alți penali. OUG 13 revine în plin. E vacanță. Lumea e plecată, e obosită, e inertă. Şi uite aşa riscăm să asistăm tacit la anihilarea democrației, inventând “urgențe” şi ignorându-le pe cele reale”.