(Last Updated On: July 13, 2018)

Demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a produs furie în societatea românească. Europa FM și IMAS au făcut un sondaj pentru a afla ce vor românii de la Kovesi: să rămână procuror sau să candideze pentru președinția României, în 2019. Cei mai probabili candidați sunt Klaus Iohannis și Liviu Dragnea.

Întrebare Europa FM, preluat de G4Media: Ați prefera ca Laura Codruța Kovesi să își continue activitatea de procuror, fără funcție de conducere sau să intre în politică?

Sondaj Kovesi. Câți români își doresc ca ea să candideze la președinția României. Cei mai probabili candidați sunt Klaus Iohannis și Liviu Dragnea 1

58% spun că ar ar prefera șă își continue activitatea de procuror, fără funcție de conducere, doar 13% spun că ar trebui să între în politică, 11, 2% spun că ar trebui să facă altceva iar 17,8% nu știu, nu răspund.

Întrebare: La ce nivel vă doriți să activeze în politică Laura Codruța Kovesi?

40, 9% spun că își doresc să candideze la președinția României, 24, 3% își doresc să candideze pentru un mandat în Parlamentul României, 24, 3% să candideze pentru un mandat de europarlamentar, 2, 2% să fie prim-ministru, 5,4% o văd la alt nivel iar 2, 9% nu știu sau nu răspund.