Sondaj Kovesi. Câți români își doresc ca ea să candideze la președinția României. Cei mai probabili candidați sunt Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

(Last Updated On: July 13, 2018)

Demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a produs furie în societatea românească. Europa FM și IMAS au făcut un sondaj pentru a afla ce vor românii de la Kovesi: să rămână procuror sau să candideze pentru președinția României, în 2019. Cei mai probabili candidați sunt Klaus Iohannis și Liviu Dragnea.

Întrebare Europa FM, preluat de G4Media: Ați prefera ca Laura Codruța Kovesi să își continue activitatea de procuror, fără funcție de conducere sau să intre în politică?

58% spun că ar ar prefera șă își continue activitatea de procuror, fără funcție de conducere, doar 13% spun că ar trebui să între în politică, 11, 2% spun că ar trebui să facă altceva iar 17,8% nu știu, nu răspund.

Întrebare: La ce nivel vă doriți să activeze în politică Laura Codruța Kovesi?

40, 9% spun că își doresc să candideze la președinția României, 24, 3% își doresc să candideze pentru un mandat în Parlamentul României, 24, 3% să candideze pentru un mandat de europarlamentar, 2, 2% să fie prim-ministru, 5,4% o văd la alt nivel iar 2, 9% nu știu sau nu răspund.