(Last Updated On: July 12, 2018)

Oana Hepuțiu este unul dintre cei șase elevi din Bihor care a obținut nota 10 la Bacalaureat. Eleva a avut o medie de 10 și în cei patru ani de liceu.
Ea a vorbit despre ce înseamnă această performanță.

„Eu nu cred și niciodată nu am crezut că există elevi de 10, chiar dacă am avut eu media 10. La unele materii chiar toceam pentru că nu le înțelegeam sau nu eram așa de bună”, recunoaşte Oana. “Notele astea nu reflectă inteligența, însă sunt rezultatul unei munci, pentru că nu le-am obținut așa ușor”, spune fosta elevă pentru digi24.ro.

Secretele unei medii de 10 la Bacalaureat. Oana Hepuțiu: „Eu nu cred și niciodată nu am crezut că există elevi de 10, chiar dacă am avut eu media 10. La unele materii chiar toceam pentru că nu le înțelegeam sau nu eram...” 1

Roadele muncii sale s-au vãzut și cu ocazia Bacalaureatului, când Oana a obținut 10 la matematicã și limba românã și 9,50 la logicã. Nemulțumitã de ultima notã, a depus contestație.

“Am depus contestație și mi-a mãrit la 10. Chiar azi dimineață, când am aflat, am început să plâng de fericire, pentru că la logică am fost puţin dezamăgită, pentru că știam că am făcut bine și m-am uitat de atâtea ori pe barem și știam că ceva nu e în regulă și mă bucur că a ieșit bine toată lucrarea”, explică Oana Hepuţiu.

Fosta sa dirigintã, Dana Mihincău, vorbește cu mândrie despre eleva sa: “Sunt foarte fericită că am avut-o ca elevă la mine la clasă; cred că este acea elevă pe care și-o dorește orice diriginte, pe care te poți baza, care întotdeauna are ceva de făcut, de spus.”

În ciuda rezultatelor remarcabile, Oana nu își dorește sã studieze în afara țãrii. Va urma cursurile Facultãții de Limbi Strãine din Oradea și, în paralel, cele ale Facultãții de Relații Internaționale.