(Last Updated On: July 16, 2018)

Nebunia se pare că va cuprinde marți România. Tot mai multe surse politice dau ca sigur faptul că Viorica Dăncilă va da mâine ordonanța de Urgență care-l scapă pe Dragnea, și mulți alți politicieni de la PSD, de condamnările penale.
Alte surse spun că președintele Klaus Iohannis nu va fi primit la ședința Guvernului chiar dacă are dreptul prin Constituție să preia conducerea ședinței de Guvern. După ce dă Ordonanța poate să conteste unde dorește. Nu mai contează.

Întâlnire de ultimă oră la Palatul Victoria! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Culturii, George Ivașcu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dar și vicepremierul Ana Birchall au fost chemați astăzi de premierul Dăncilă la Guvern, anunță Antena3, preluat de stiripesurse.ro.

Se pregătește Ordonanța care-l scapă pe Dragnea? Viorica Dăncilă a chemat mai mulți miniștri la discuții la Palatul Victoria. Surse: Ministrul Tudorel fuge și își va delega atribuțiile secretarului de stat Mariana Moț 1

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni dimineață că în cursul de azi va ajunge la Guvern. Întrebat de ce merge la Guvern și dacă va semna OUG pentru amnistie și grațiere, Tudorel Toader a replicat: „Mi-a dat cineva să semnez? Un membru al Guvernului merge la Guvern”.

Vizita ministrului Justiției la Palatul Victoria are loc cu o zi înainte de ședința guvernului Dăncilă, care a fost devansată și va avea loc marți, 17 iulie.

Surse oficiale au declarat luni pentru G4Media.ro că Liderul PSD forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de guvern de marți. Potrivit surselor citate, ministrul justiției, Tudorel Toader, intenționează să-i delege atribuțiile secretarului de stat, Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Acesta din urmă face parte din nucleul dur de susținători ai liderului PSD, Liviu Dragnea.

Mariana Moț a semnat și adresa către Parlament prin care s-a propus o nouă definiție a abuzului în serviciu, adoptată de majoritatea PSD- ALDE, care îl scapă pe liderul PSD de acuzații. Noua definiție echivalează practic cu o dezincriminare a abuzului, astfel că fapta este infracțiune numai dacă funcționarul public obține ”pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, un folos material necuvenit”.

Or, în dosarul angajărilor fictive, Dragnea este acuzat de instigare la abuz în cazul angajării a două membre de partid la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.