Robert Turcescu: „Liviu Dragnea nu se va opri. Viorica va da Ordonanta de Urgenta sau va fi inlocuita. Daca va intrebati cu ce o santajeaza Dragnea, raspunsul e simplu:

(Last Updated On: July 16, 2018)

Surse politice au declarat pentru că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat luni despre ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere pe care o vrea șeful PSD.
Dragnea l-a presat pe Tăriceanu, dat fiind că OUG poate fi dat doar dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, este de acord, iar ministrul justiției e asumat de ALDE. Potrivit unor surse, Tăriceanu nu ar susține varianta OUG.

Robert Turcescu: „Ce va fi? Episodul II. Dragnea nu se va opri. A trecut deja linia rosie care desparte balul de spital. Viorica va da Ordonanta de Urgenta sau va fi inlocuita. Daca va intrebati cu ce o santajeaza Dragnea, raspunsul e simplu: cu un loc eligibil pe lista europarlamentarelor de anul viitor. Nu executa, nu primeste, cam asa functioneaza mecanismul.

Robert Turcescu: „Liviu Dragnea nu se va opri. Viorica va da Ordonanta de Urgenta sau va fi inlocuita. Daca va intrebati cu ce o santajeaza Dragnea, raspunsul e simplu: 1

Dragnea se grabeste pentru ca Tariceanu l-a bagat in criza de timp. Coalitia PSD-ALDE scirtiie din toate incheieturile, majoritatea parlamentara e fragila. E motivul pentru care Dragnea va trece la “recrutat” parlamentari din alte partide, in principal PMP si ALDE, incercind sa formeze o majoritate exclusiv pesedista incepind cu sesiunea din toamna.

Opozitia are o singura sansa, sa formeze un bloc anti-PSD, iar Iohannis are misiunea de a incerca (inca) o discutie cu Tariceanu pentru a darima guvernul si, implicit, pentru a scoate PSD din jocul puterii.

Suna prost, dar iluziile lui Orban ca PSD se prabuseste in sondaje sint apa de ploaie. PSD a mituit tot si o va face in continuare, primarii si presedintii de Consilii Judetene s-au vazut cu salarii marite si cu pensii speciale asa ca vor trage tot la caruta pesedista.

E motivul pentru care, fara o Opozitie Unita, sint putine sanse de a invinge masinaria de vot pesedista la urmatoarele alegeri. Chiar si asa va fi greu pentru ca nu exista lideri politici sau mutari politice care sa creeze emotie.

In siajul acestei nevoi, probabil ca intrarea lui Kovesi in politica e o varianta luata serios in calcul in laboratoarele unde se fac si se desfac jocurile de putere. Daca va fi achitat in toamna, Dragnea va fi impins sa candideze la Presedintie. Cine i se va opune cu sanse de succes?

Ma tem ca Iohannis nu va mai putea la acel moment sa repete performanta din confruntarea cu Victor Ponta pentru ca anul viitor se va juca altfel, mizele sint mult mai mari si PSD va face ORICE pentru a cistiga scrutinul prezidential. N-au mai avut Presedintia de 15 ani, totusi…

Candidatul la Presedintie al Opozitiei Unite trebuie lansat in aceasta toamna, altfel e degeaba. Acest candidat trebuie sa fie si locomotiva alegerilor Europarlamentare.

E si un test, e si o sansa. O victorie a Opozitiei Unite la Europarlamentare ar fi uvertura unui succes asteptat la Prezidentiale. Si ar crea si emotia necesara. Cine va fi acel candidat, daca va fi, e greu de spus.

Dar profilul lui e simplu de creionat: trebuie sa fie TOT ce NU e Dragnea: inteligent, nesantajabil, charismatic, tinar, cu grad mediu spre mare in ceea ce priveste notorietatea. Si, probabil, ardelean, desi nu-i musai…”

Adriana Dutulescu: „Cica in birou la Dragnea e un elefant mare, mare, si ar cam vrea Dragnea sa il mute la Guvern, dar nu poate fara Tariceanu si Tariceanu nu vrea, si mercur e retrograd si Dragnea iar cu nervi, iar cu nervi Robert Turcescu: „Liviu Dragnea nu se va opri. Viorica va da Ordonanta de Urgenta sau va fi inlocuita. Daca va intrebati cu ce o santajeaza Dragnea, raspunsul e simplu: 2))”

Nadina Ioana Dogioiu: „Cand speri ca Tariceanu, nu Iohannis va opri amnistia…. Well, asa arata dezastrul”.