(Last Updated On: July 13, 2018)

Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, dat publicității vineri, este o lovitură pentru PSD dar și pentru președintele Klaus Iohannis. Nu mai există o explicație la faptul că Iohannis a semnat în grabă decretul de demitere a șefei DNA. Știa Iohannis că cei de la Comisia de la Veneția vor spune că CCR nu are dreptate și s-a grăbit să scape de ea? Dacă mai aștepta câteva zile avea toate motivele să o țină în funcție pe șefa DNA.

Sebastian Lazaroiu: „Mie mi se pare că cea mai importantă recomandare a Comisiei de la Veneția este pentru CCR – ul lui Dorneanu. Nu, nu le-a zis să nu se mai înghesuie in cabina wc-ului în care au șopârlit răsturnarea ordinii constituționale, dar le-a zis că numirea și revocarea șefilor de parchete trebuie să mențină un echilibru între Ministerul Justiției, CSM și Președinte.

Raport Comisia de la Veneția. De ce s-a grăbit Iohannis să o demită pe Kovesi? Voia să scape de ea?  Ioana Dogioiu: „Acum intelegeti de ce consider ca presedintele Iohannis s-a autoanulat? Pentru ca a executat o decizie CCR antieuropeana, dupa cum zice clar Comisia de la Venetia. In loc sa ...” 1

Or, asta nu s-a întâmplat în urma deciziei slobozite într-o latrină, ba dimpotrivă, Dorneanu și gașca au stabilit că soarta unui șef din procuratură poate fi decisă chiar și de un consigliere al lui Carmine Galante, cum este acest Tudorel, conspirativ numit domprofesor, mai exact, dascăl în toate cele rele”.

Comisia de la Veneția recomandă autorităților României să:
– Reevalueze sistemul pentru numire / revocare a procurorilor de rang înalt, inclusiv prin revizuirea prevederilor din Constituție, având în vedere să fie asigurate condițiile pentru un proces de numire/revocare neutru și obiectiv, prin menținerea rolului instituțiilor, precum al președintelui și al CSM, pentru a echilibra influența ministerului Justiției;

Nadina Ioana Dogioiu: „Acum intelegeti de ce consider ca presedintele Iohannis s-a autoanulat? Pt ca a executat o decizie CCR antieuropeana, dupa cum zice clar Comisia de la Venetia. In loc sa convoace referendum, a pus capul in pamant si si-a aparat fundul si banii de pe case.

Raportul Comisiei de la Venetia invalideaza practic decizia CCR. Daca Iohannis nu ceda santajului primea argumentul perfect sa dea cu decizia antieuropeana in capul CCR si al PSD. Ati intrebat cine zice ca decizia CCR e ilegala. Iata cine zice!”.

Eduard Dinu: „Raportul comisiei de la Veneția explică clar că Iohannis e prea prost să fie președinte. Mai ales că nu a depus el cererea către comisie de anul trecut, că nu i se părea utilă. Iar acum e tardivă și mai mult îl face de râs, că a cedat totul fără luptă dreaptă și demnă”.

Ondine Ghergut: „KOVEȘI, demisă prin ABUZUL ministrului Justiției și al Curții Constituționale!
O spune implicit COMISIA de la Veneția, care îl pocnește pe “marele” profesor Tudorel Toader: președintele tării trebuie să-i numească (revoce) pe procurori, NU ministrul Justiției! Tudorel Toader, DEMISIA! Rușineeee!

Comisia critică noile legi ale Justiției, care subminează independența magistraților, și ne cere să modificăm Constituția pentru ca legislativul și CCR să NU-și mai găsească portițe pt a comite abuzuri! Comisia cere să se păstreze legile Justiției așa cum sunt acum

Dacă România nu respectă cerințele Comisiei, riscă sancțiuni. Dragnea, Iordache, Nicolicea, știți să citiți?”