(Last Updated On: July 12, 2018)

Cum să nu iubească judecătorii de la CCR, PSD-ul? Le dă pensii speciale, nesimțite ar zice unii. În timp ce majoritatea pensionarilor primesc sume mici, Valer Dorneanu, șeful CCR, va primi 4 pesnii speciale, acuză șeful USR, Dan Barna. De magistrat, de parlamentar, de judecător al CCR și de Avocat al Poporului..

Dan Barna: „Culmea cinismului! La o zi după ce PSD a votat pensii speciale pentru baronii locali, Liviu Dragnea are tupeul să promită că viitoarea lege a pensiilor va repara nedreptăți.

PSD, dedicație: 4 pensii speciale pentru Valer Dorneanu. Cum să nu iubească judecătorii de la CCR, PSD-ul? 1

Dreptatea asta e doar o perdea de fum sub care ascunde că, după ce a furat bani de la copiii defavorizați, va fura şi de la pensionari. Liviu Dragnea va cumula la pensia normală, două pensii speciale, de parlamentar și de președinte de Consiliu Județean.

7, 2 miliarde de lei se cheltuiesc anual pentru pensiile speciale, bani care ar putea să fi folosiți pentru a crea servicii sociale reale pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate: copiii și vârstnicii.

Mulți dintre actualii parlamentari și primari vor cumula mai multe pensii speciale, chiar Olguța Vasilescu va primi două. Dar marele superpensionar este Valer Dorneanu care va cumula nu mai puțin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecător al CCR și de Avocat al Poporului..

O adevărată reparație ar fi eliminarea pensiilor speciale, așa cum a propus printr-un proiect de lege USR. Noi am contestat la CCR și Codul Administrativ care dă pensii speciale baronilor locali.

Un sistem de pensii echitabil este bazat pe contributivitate și solidaritate, nu pe privilegii. Continuator al nomenclaturii comuniste, PSD s-a bazat întotdeauna pe favorizarea unor categorii socio-profesionale prin acordarea de privilegii materiale. Pensiile speciale sunt expresia acestui favoritism și duc la dezbinare socială.

Am întâlnit pe stradă, în timp ce strângeam semnături pentru #FărăPenali, multă revoltă strânsă la cei vârstnici împotriva acestui sistem de pensii speciale.

USR merge mai departe şi se va lupta cu sistemul de privilegii pe care PSD şi ALDE şi le acordă zilnic pe spinarea românilor care chiar au nevoie de o schimbare reală în viața lor de zi cu zi”.