(Last Updated On: July 11, 2018)

Scandal la reuniunea  NATO ! Președintele Donald Trump a acuzat direct Germania că este prizoniera Rusiei!

Iulian Fota: „Dupa ce vad pe CNN, reuniunea NATO a inceput furtunos, cu o critica serioasa a domnului presedinte Trump la adresa doamnei cancelar Merkel. In special pe chestiunea North Stream II. E fierbere mare. Secretarul general al NATO avea o fata de piatra. Si tot acest dialog sub ochii presei mondiale. Ce vremuri !

„Politicieni romani, voi aveti CNN?” Scandal la NATO! Președintele Donald Trump a acuzat direct Germania că este prizoniera Rusiei! "Plătesc miliarde de dolari Rusiei și noi trebuie să o apărăm împotriva Rusiei. Nu e normal ..." 1

Politicieni romani, voi aveti CNN?”

Silviu Sergiu: „Trump, înaintea Summitului NATO: Germania este “total controlată de Rusia” din cauza gazoductului Nord Stream 2. Îl poți detesta, dar nu-l poți contrazice!

De ce să ne purtăm cu mănuși cu prietenii dușmanilor noștri? Well done, Mr. President!”

Președintele american Donald Trump a acuzat miercuri Germania că este “prizoniera” Rusiei, deoarece cumpără de la Moscova “o mare parte din energia sa”, într-o declarație făcut înaintea deschiderii summitului NATO de la Bruxelles, scrie AFP, preluat de Hotnews.

“Germania este prizoniera Rusiei deoarece își ia o mare parte din energia sa de la Rusia”, a declarat el, într-un mic dejun de lucru cu secretarul general al NATP Jens Stoltenberg.

“Plătesc miliarde de dolari Rusiei și noi trebuie să o apărăm împotriva Rusiei (…) Nu e normal”, a acuzat el.​

“Germania este controlată total de Rusia”, a susținut președintele american. “Își procură 60% din energie din Rusia. Cred că e un lucru foarte rău pentru NATO, care nu ar trebui să se întâmple”, și-a continuat acesta atacul împotriva Germaniei.

Trump a criticat în termeni mai general membrii NATO, care “nu plătesc cât ar trebui” pentru cheltuielile lor militare.

“Apărăm Germania, Franța … Apărăm toate aceste țări”, a subliniat el, apreciind că Statele Unite “plătesc prea mult”.

“Este disproporționat și incorect pentru contribuabilii din Statele Unite”, a spus Trump.

Cheltuielile militare ale Statelor Unite au reprezentat în 2018 aproape 70% din cheltuielile militare totale ale NATO.

După summitul NATO de miercuri și joi, Trump se va întâlni luni cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki, pentru un prim summit bilateral.

Înainte de a veni în Europa, Trump a spus că această întâlnire ar putea fi mai ușoară decât summitul NATO.