(Last Updated On: July 13, 2018)

Liviu Dragnea a surprins miercuri seara la Antena 3 când a declarat că președintele Iohannis va fi suspendat chiar dacă a semnat decretul de demitere a șefei DNA. Mai mult, Dragnea a declarat că Guvernul trebuie să dea Ordonanță pe modificările la Codurile Penale deoarece adoptarea lor durează prea mult în parlament. Pentru el?
Fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a descifrat jocul lui Liviu Dragnea. Nu mai are timp de … fugă.

Sebastian Lazaroiu: „Uite cum cred eu că se explică crizele lui Dragnea de acum două zile și disperarea cu care caută soluții rapide.

Planul lui Liviu Dragnea?! Sebastian Lazaroiu: „Uite cum cred eu că se explică crizele lui Dragnea de acum două zile și disperarea cu care caută soluții rapide. Așadar, el are acum 3,5 ani în primă instanță pe dosarul cu ...” 1

Așadar, el are acum 3,5 ani în primă instanță pe dosarul cu jecmăneala de la copiii săraci. Sentința finală prin 2019. Are deci cam un an să rezolve problema. A trecut codurile, unde s-a scos pe el de la definiția abuzului în serviciu, numai că există un risc real să nu intre in vigoare până se pronunță definitiv juzii.

Cum am mai povestit, ăștia 3 ani și jumătate sunt nimic pe lângă ce vine de la Teldrum (circa 88 de ani și 4 luni de închisoare).

Buun, așa stând lucrurile, Dragnea nu-și permite luxul să se joace cu intrarea la zdup, pentru că ăla e locul de unde nu mai iese. Are și varianta să plece din țară și să scape de pedeapsă, numai că întrebarea e – când?

Poate lăsa, să zicem, decizia plecării din țară până-n buza sentinței finale (adică pentru la anul). Dacă nu-i iese joaca, pleacă și gata!

Si-atunci de ce se precipită cu OUG, cu amnistie si așa mai departe? S-ar zice că mai are aproape un an să vadă cum cad zarurile.

Asta era valabil până alaltăieri.

Acum două zile a primit o veste proastă. DNA a cerut redeschiderea a două dosare mai vechi. ICCJ urmează să se pronunțe în septembrie anul ăsta dacă se redeschid. Probabil că da. Dacă se redeschid, atunci procurorii pot cere control judiciar. Adică nu mai poate pleca decât printre oi pe un vapor, ca Hayssam.

Mai pe scurt, Statuparalel i-a dat un mesaj răutăcios lui daddy acum două zile – dacă vrei să o tai din țară, n-ai decât, numai că fereastra de oportunitate se închide în septembrie. După septembrie, te lupți, dar dacă pierzi, te duci la bulău pe viață.

Iată de ce”.

Liviu Dragnea, citatde G4Media:

  • ”Eu merg exact înainte, fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine, înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși (…) Putem schimba toate aceste lucruri, dacă ne ajută și Guvernul, dacă toți membrii Cabinetului rup această rezervă pe care o au, dacă nu mai acceptă să fie conduși de funcționari, dacă nu mai acceptă să stăm în continuare în întârzieri de proceduri din cauza unor funcționari care ori sunt puși de unii sau de alții să întârzie sau să blocheze, ori au niște interese personale, ori sunt incapabili”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

 

  • ”Vreau să vorbesc despre parlamentari. Le mulțumesc tuturor la dumneavoastră în emisiune. Le-am mulțumit și personal. Public vreau să le mulțumesc pentru puterea și curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la amenințări, la jigniri, la îmbrânceli, la amenințări și deputații și senatorii PSD. Și în public le exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reușit să adoptăm până la finalul acestei sesiuni ceea ce părea imposibil: modificarea Legilor Justiției și a Codurilor. Părea imposibil (…) Le mulțumesc pentru această atitudine. Știu că nu le-a fost ușor. Dacă și Guvernul va face la fel, dacă și colegii din coaliție vor face la fel, atunci sigur vom câștiga”, a mai spus Liviu Dragnea, miercuri seara, la Antena 3.