(Last Updated On: July 12, 2018)

Mircea Badea nu este de acord cu gratuitățile CFR pentru studenți. I s-a plâns lui o bătrânică și a decis că nu e bine. Și i-a transmis și lui Dragnea acest lucru.

Mircea Badea, citat de stiripesurse.ro: „M-am întâlnit pe hol, un minut, cu Liviu Dragnea după ce a plecat de la Sinteza Zilei. Au fost și alte persoane de față. I-am povestit un episod de la Radio ZU unde a sunat, în direct, un cetățean care, nervos fiind, a zis:

Mircea Badea se ia de gratuitățile studenților pe CFR. „M-am întâlnit pe hol, un minut, cu Liviu Dragnea ...  I-am povestit un episod de la ...” 1

”Eu sunt din Constanța. Acum stau în București și a venit mama în vizită. A vrut să plece înapoi cu trenul și, cu banii în mână, au început să râdă doamnele de la ghișeu de dânsa. Au întrebat-o dacă ea nu știe că este Neversea și că au dat buluc studenții cu gratuitate.

N-ai loc în tren, deși vrei să plătești bilet din cauza gratuităților studenților”. I-am povestit și domnului Dragnea. Mie nu mi se pare în regulă deloc!”

Suma aferentă perioadei februarie-noiembrie 2017 pentru călătoriile gratuite ale studenţilor a fost în valoare de aproximativ 176,6 milioane de lei (39 de milioane de euro), reiese dintr-un document al CFR Călători, potrivit Ziarul Financiar.

„Contravaloarea biletelor gratuite emise pentru studenţi de către CFR Călători cf HG nr. 42/2017 se decontează în funcţie de numărul călătoriilor efectuate de către aceştia. Suma aferentă perioadei februarie-noiembrie 2017 a fost în valoare de aproximativ 176,6 milioane de lei, din aceasta fiind decontate aproximativ 112 milioane de lei, sumă aferentă perioadei februarie-august 2017, diferenţa urmând să fie acordată în 2018”, arată datele transportatorului public feroviar de căltori.