(Last Updated On: July 17, 2018)

Mircea Badea și-a spus părerea despre gratuitățile pe care le primesc studenții din partea CFR. Este împotrivă deoarece cei în vârstă nu mai pot călători cu trenul din cauza celor tineri.

“Eu sunt un cetăţean, contribui la bugetul statului cu sume exorbitante (…) Am înţeles, aşa, din comunicarea publică agresivă, că ăia bătrâni, fără dinţi în gură, sunt nişte asistaţi sociali şi nişte probleme ale societăţii şi ăia tineri sunt publicul comercial, care sunt şmecheri, instruiţi, au iPhone şi sunt tari în gură (…)

Mircea Badea îi ceartă pe studenții din România pentru gratuitățile CFR: „Mă simt furat! Trebuie să facem pomeni? Vi se pare normal să nu poţi, cu bani în mână, bătrân fără dinţi, să nu te...” 1

Vi se pare normal să nu poţi, cu bani în mână, bătrân fără dinţi, să nu te poţi duce, cu bani, cu trenul, că sunt gratuităţile studenţilor? Eu nu am auzit de aşa ceva nicăieri pe planetă.

Eu mă simt furat. Nu am înţeles de ce, din banii pe care îi dau eu şi alţii ca mine, trebuie să facem pomeni? De ce sunt IT-iștii scutiţi de impozite? Noi avem ciungă în păr?”, a spus Mircea Badea, citat de dcnews.ro.

Despre aceste gratuități Anca Ferro a scris pe Facebook: „La chestia cu rezonurile economice pentru care s-a dat gratuitate totală pe CFR pentru studenți pe mine Vâlcov nu m-a convins.

Bine, o fi înflorit turismul pe bazele astea, dar ce, alte categorii sociale sau profesionale n-ar fi cheltuit și ele pe turism dacă ar fi avut gratuitate la tren? Adică profesorii n-ar fi călătorit și ei mai mult sau, știu și eu, militarii, bibliotecarii, pompierii, femeile de serviciu, funcționarii publici, iete, funcționarii publici?

De ce neapărat studenții? Adică ce etalon de consum reprezintă ei, câtă vreme sunt întreținuți de părinți sau au burse tot de la stat? Părinții lor n-ar avea dreptul ei mai întâi, dacă ar fi funcționari publici, la călătorii gratuite?

Nu că aș avea ceva cu studenții, Doamne ferește, dar mi s-ar părea mai mult decât suficientă gratuitatea de la domiciliu la centrul universitar și retur, plus, hai să zicem, gratuitate în perioada vacanțelor, dar nu așaaa, frate, că mi-e și frică să-mi planific călătoria la Târgu Ocna cu trenul pe 1 august că cine știe ce naiba surpriză mă așteaptă la gară!”